Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Q&R: Ολοκλήρωσε τον νέο δικτυακό τόπο Ν. Φωκίδας

Ολοκληρώθηκε το έργο «Ανάπτυξη του Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικής Κυβέρνησης» της Νομαρχίας Φωκίδας, συνολικής συμβατικής αξίας 178.485 ευρώ, που ανέλαβε πρόσφατα η εταιρεία Quality & Reliability.

Q&R: Ολοκλήρωσε τον νέο δικτυακό τόπο Ν. Φωκίδας
Ολοκληρώθηκε το έργο «Ανάπτυξη του Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικής Κυβέρνησης» της Νομαρχίας Φωκίδας με τη χρήση νέων τεχνολογιών και πληροφορικής στα πλαίσια του ΕΠ «Κοινωνία της Πληροφορίας» συνολικής συμβατικής αξίας 178.485 ευρώ, που ανέλαβε πρόσφατα η εταιρεία Quality & Reliability.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κύριο αντικείμενο του έργου ήταν η Δημιουργία δικτυακής πύλης (www.fokida.gr) για την εξυπηρέτηση του πολίτη, η δημιουργία Φωνητικής Πύλης Εξυπηρέτησης των πολιτών για όσους δεν διαθέτουν για τον οποιοδήποτε λόγο πρόσβαση στο διαδίκτυο, καθώς και η αυτοματοποίηση των διαδικασιών αίτησης και έκδοσης από τη Νομαρχία πιστοποιητικών, δικαιολογητικών, αδειών και λοιπών διοικητικών εγγράφων.

Ειδικότερα, με την ολοκλήρωση του έργου η Νομαρχία προσδοκά, μεταξύ άλλων, τα εξής οφέλη: 

* Ηλεκτρονική συναλλαγή με τους πολίτες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα για αυτόματη υποβολή αίτησης έκδοσης δικαιολογητικών, βεβαιώσεων και λοιπών διοικητικών εγγράφων σε 24ωρη βάση.

* Αμφίδρομη ηλεκτρονική επαφή και αλληλεπίδραση με τον πολίτη, όσον αφορά στο στάδιο στο οποίο βρίσκεται η αίτησή του. 

* Περιορισμό των δαπανών μέσα από την απλοποίηση των γραφειοκρατικών μηχανισμών και υποστήριξη των διαδικασιών εξυπηρέτησης του πολίτη μέσω ΤΠΕ. 

* Ηλεκτρονική δημοσίευση χρήσιμων κειμένων και πακέτων πληροφοριών της Νομαρχίας ειδικά αλλά και της Δημόσιας Διοίκησης γενικότερα, αναφορικά με τις διαδικασίες και τα έγγραφα που απαιτούνται από τους πολίτες για την έκδοση συγκεκριμένων πιστοποιητικών και δικαιολογητικών. 

* Μείωση των επισκέψεων του κοινού στη Νομαρχία εφόσον οι πληροφορίες και οι υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες μέσω Διαδικτύου και Τηλεφώνου. 

* Ηλεκτρονική διαχείριση των αρχείων και των αιτήσεων που τηρούνται από τη Νομαρχία, με αποτέλεσμα την μείωση του χρόνου ανταπόκρισης 

* Αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών της Νομαρχίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v