Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lavipharm: Απόφαση για ομολογιακό 10 εκ.

Την έκδοση Ομολογιακού Δανείου Μετατρέψιμου σε μετοχές, ύψους 10 εκ. ευρώ με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης υπέρ των μετόχων της εταιρίας, ενέκρινε η έκτακτη Γ.Σ. της Lavipharm που συνήλθε σήμερα 18/12.

Lavipharm: Απόφαση για ομολογιακό 10 εκ.
Την έκδοση Ομολογιακού Δανείου Μετατρέψιμου σε μετοχές, ύψους 10 εκ. ευρώ με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης υπέρ των μετόχων της εταιρίας, ενέκρινε η έκτακτη Γ.Σ. της Lavipharm που συνήλθε σήμερα 18/12 με απαρτία 52,98%.

Το Δάνειο θα διαιρείται σε ένα εκατομμύριο (1.000.000) ομολογίες, μη διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α., μετατρέψιμες σε ονομαστικές μετοχές της εταιρίας, κοινές, με δικαίωμα ψήφου. Κάθε ομολογία θα έχει ονομαστική αξία δέκα ευρώ (10 Ευρώ) και τιμή εκδόσεως στο άρτιο.

Σκοπός του Δανείου θα είναι η αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού της εταιρίας και θυγατρικών αυτής εταιρειών με την Eurobank (4,5 εκατ. Ευρώ) και η κάλυψη αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης (5,5 εκατ. Ευρώ).

Το Δάνειο θα έχει τριετή διάρκεια. 

Κάθε μία (1) ομολογία θα παρέχει στον ομολογιούχο δικαίωμα μετατροπής της σε 5,13 έως 6,90 κοινές ονομαστικές μετοχές της Εταιρείας με δικαίωμα ψήφου (περαιτέρω "Λόγος Μετατροπής"), η δε τιμή μετατροπής θα είναι ευρώ 1,45 έως 1,95 ανά μετοχή (περαιτέρω "Τιμή Μετατροπής").

Ο τελικός Λόγος και η τελική Τιμή Μετατροπής θα καθοριστούν από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας δύο (2) εργάσιμες ημέρες πριν την ημερομηνία έκδοσης του Δανείου, με προσαύξηση (premium) ποσοστού 20% στην τιμή της μετοχής, οριζόμενη ως ο μέσος όρος των τιμών κλεισίματος της μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών των τελευταίων δύο (2) μηνών πριν την ημέρα που θα καθοριστεί η τιμή μετατροπής κατά τα ανωτέρω.

Η Τιμή Μετατροπής κρίνεται, σύμφωνα με την έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, ικανοποιητική και καθορίστηκε, αφού λήφθηκαν υπόψη οι ωφέλειες που προκύπτουν για την Εταιρεία, έτσι ώστε να είναι επιτυχής η έκδοση του Δανείου.

Σε περίπτωση μεταβολών στο μετοχικό κεφάλαιο ή στις μετοχές της Εταιρείας, ο Λόγος και η Τιμή Μετατροπής θα αναπροσαρμόζονται, ώστε να διατηρούνται ακέραια τα δικαιώματα των Ομολογιούχων, ιδίως δε η σχέση μετατροπής των ομολογιών που ισχύει κατά ημερομηνία έκδοσης του Δανείου.

Οι ειδικότερες περιπτώσεις και ο τρόπος που θα γίνεται η αναπροσαρμογή του Λόγου και της Τιμής Μετατροπής των ομολογιών θα καθοριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Κατάργηση δικαιώματος προτίμησης-Τρόπος και προθεσμία κάλυψης του Δανείου

Καταργείται το δικαίωμα προτίμησης υπέρ των μετόχων της Εταιρείας για τους λόγους που αναφέρονται στην ανωτέρω έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και το Δάνειο θα διατεθεί στην Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias A.Ε. και σε συνδεδεμένη με αυτή επιχείρηση.

Το Δάνειο θα εκδοθεί, εφάπαξ, μέχρι την 29-1-2010 και θα καλυφθεί κατά την ημερομηνία έκδοσής του, η οποία θα οριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.

Σε περίπτωση μη διάθεσης του συνόλου των ομολογιών εντός της ανωτέρω προθεσμίας και συγκεκριμένα κατά την ημερομηνία που ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο, το Δάνειο θα εκδοθεί μέχρι του ποσού που θα καλυφθεί κατά την ημερομηνία αυτή.

Εξασφάλιση του Δανείου

Προς εξασφάλιση των απαιτήσεων των ομολογιούχων από το Δάνειο, η Εταιρεία θα προβεί σε ενεχυρίαση υπέρ του Εκπροσώπου των Ομολογιούχων, για λογαριασμό των ομολογιούχων, έντοκης τραπεζικής κατάθεσης (cash collateral) που τηρείται στον Εκπρόσωπο των Ομολογιούχων επ' ονόματι της Εταιρείας, ποσού 2.000.000 Ευρώ, το οποίο θα αποδεσμευτεί ως εξής:

-Ποσό 1.000.000 Ευρώ θα αποδεσμευτεί εάν το λειτουργικό EBIDTA του Ομίλου (εξαιρουμένων των αποτελεσμάτων της θυγατρικής της Εταιρείας, Lavipharm Corp.) υπερβεί τα 5 εκ. Ευρώ (με βάση τα αποτελέσματα 12μήνου 2009).

-Το υπόλοιπο ποσό θα αποδεσμευτεί με την εμπορική διάθεση - κυκλοφορία του προϊόντος fentanyl patch στις ΗΠΑ, η οποία, όμως, θα πρέπει να έχει λάβει χώρα μέχρι την 31-12-2010.
Λοιποί Όροι του Δανείου

Το Δάνειο θα έχει κυμαινόμενο επιτόκιο Euribor τριμήνου + 3.5%. Επιτρέπεται ολική ή μερική προπληρωμή του Δανείου 6 μήνες μετά την έκδοση και εφεξής ανά 3 μήνες. Οι ομολογίες του Δανείου, οι οποίες επιτρέπεται να μεταβιβάζονται, λήγουν τρία έτη μετά την έκδοση του Δανείου.

Η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias AE θα αναλάβει το ρόλο του Πληρεξουσίου Καταβολών και Εκπροσώπου των Ομολογιούχων του Δανείου και θα εισπράξει ως προμήθεια διαχείρισης υπό την ιδιότητα του Πληρεξουσίου Καταβολών και ως αμοιβή Εκπροσώπου Ομολογιούχων το συνολικό ποσό των 190.000 ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί ως εξής: ποσό 150.000 Ευρώ (ήτοι 75.000 Ευρώ προμήθεια διαχείρισης και 75.000 Ευρώ αμοιβή Εκπροσώπου των Ομολογιούχων) κατά την έκδοση του Δανείου, 20.000 Ευρώ στην 1η επέτειο και 20.000 Ευρώ στη 2η επέτειο της έκδοσης του Δανείου (ήτοι 10.000 Ευρώ προμήθεια διαχείρισης και 10.000 Ευρώ αμοιβή Εκπροσώπου των Ομολογιούχων ανά επέτειο) (εφόσον το Δάνειο δεν έχει προεξοφληθεί).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v