Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηχανική: Γ.Σ. στις 20/1 για αύξηση κεφαλαίου

Έκτακτη Γ.Σ. θα πραγματοποιήσει στις 20 Ιανουαρίου 2010 η Μηχανική με βασικό θέμα την αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών σε αναλογία 1 νέα ανά 2 παλαιές. Σε επενδύσεις και σε μείωση δανεισμού τα αντληθέντα κεφάλαια.

Μηχανική: Γ.Σ. στις 20/1 για αύξηση κεφαλαίου
Έκτακτη γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει στις 20 Ιανουαρίου 2010 η Μηχανική με βασικό θέμα την αύξηση κεφαλαίου με την έκδοση 46.453.256 νέων μετοχών, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων σε αναλογία μία (1) νέα κοινή ονομαστική μετά ψήφου μετοχή ανά δύο (2) παλαιές κοινές ή προνομιούχες μετοχές.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατευθυνθούν σε έργα real estate στη Ρωσία και στη Βουλγαρία, στη μείωση του δανεισμού και σε επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας.

Τα θέματα ημερησίας διατάξεως

1. Τροποποίηση της απόφασης της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της 21ης/2/2002, με διαφοροποίηση του τρόπου της διάθεσης των κεφαλαίων, των αντληθέντων από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά, που αποφάσισε η β΄ επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 2/8/2000, έγκριση του τρόπου διαχείρισης και διάθεσης από το διοικητικό συμβούλιο των αντληθέντων κεφαλαίων, που προέκυψαν από την ανωτέρω αύξηση, και παροχή προς το διοικητικό συμβούλιο σχετικής εξουσιοδοτήσεως, ως προς την περαιτέρω διάθεση των ως άνω κεφαλαίων.

2. Τροποποίηση (διεύρυνση και αναδιατύπωση) του σκοπού της εταιρίας.

3. Τροποποίηση του άρθρου 3 του καταστατικού περί του σκοπού, για την αποτύπωση της ως άνω μεταβολής.

4. Ονομαστική μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, με σκοπό τον σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού, σύμφωνα με τις διατάξεις της §4α του άρθρου 4 του Κ.Ν. 2190/1920, η οποία έχει προστεθεί με το άρθρο 32 του Ν. 3763/2009, χωρίς να μεταβληθεί ο αριθμός (η ποσότητα) των μετοχών και με παραμονή αμετάβλητου του συνόλου των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας.

5. Τροποποίηση των άρθρων 5 και 32 του καταστατικού περί του μετοχικού κεφαλαίου για την αποτύπωση της ως άνω μείωσης.

6. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με την έκδοση 46.453.256 συνολικά νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, η οποία θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρίας σε αναλογία μία (1) νέα κοινή ονομαστική μετά ψήφου μετοχή ανά δύο (2) παλαιές κοινές ή προνομιούχες μετοχές, με παροχή στο διοικητικό συμβούλιο εξουσιοδοτήσεως να καθορίσει αυτό, μέσα σε προθεσμία που θα καθορίσει η γενική συνέλευση, την τιμή διάθεσης εκάστης μετοχής, σύμφωνα με τη διάταξη της §6 του άρθρου 13 του Κ.Ν. 2190/1920, όπως αυτή έχει αντικατασταθεί με την §3 του άρθρου 19 του Ν. 3604/2007.

7. Τροποποίηση των άρθρων 5 και 32 του καταστατικού περί του μετοχικού κεφαλαίου, για την αποτύπωση της ως άνω αύξησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v