Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιαφέρον από Λαυρεντιάδη για εξαγορά της Ελφίκο

Ενδιαφέρον για την εξαγορά της συμμετοχής των μελών της οικογένειας Κουλουλία στην Ελφίκο έχει εκφράσει η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, όπως αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή της η εισηγμένη.

Ενδιαφέρον από Λαυρεντιάδη για εξαγορά της Ελφίκο
Ενδιαφέρον για την εξαγορά της συμμετοχής των μελών της οικογένειας Κουλουλία στην Ελφίκο έχει εκφράσει η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, όπως αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή της η εισηγμένη. 

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Lamda Partners του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη απέκτησε τη ΒΦΛ έναντι τιμήματος 85,9 εκατ. ευρώ. 

Σε νεότερη ανακοίνωσή της η Ελφίκο αναφέρει τα εξής: "Η ΕΛΦΙΚΟ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (στο εξής "η εταιρία"), σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσής της και κατόπιν περαιτέρω ενημέρωσης που έλαβε από μετόχους της-μέλη της οικογένειας Κουλουλία, ανακοινώνει ότι το ενδιαφέρον για την πώληση της συμμετοχής τους στην εταιρία εκδηλώθηκε για λογαριασμό της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Α.Ε. και συμπεριλαμβάνει την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της εταιρίας.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η αξιολόγηση αυτού του ενδιαφέροντος αναμένεται να ολοκληρωθεί (θετικά ή αρνητικά) εντός των προσεχών ημερών, οπότε και θα ενημερώσουν σχετικώς την εταιρία". 

Νωρίτερα, η Ελφίκο προχώρησε σε διευκρινίσεις "για την πώληση της συμμετοχής των βασικών μετόχων" με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ", με ημερομηνία 5/1/2010 υπό τον τίτλο "Στο Χ.Α. και τα Λιπάσματα".
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διοίκησή της έχει εξετάσει κατά καιρούς διάφορους τρόπους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, συμπεριλαμβανομένης της αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της.

Εντούτοις, τα αρμόδια όργανα της εταιρίας δεν έχουν λάβει ουδεμία σχετική απόφαση ούτε της έχει υποβληθεί πρόταση για την απόκτηση μετοχών της.

Επιπροσθέτως, κατόπιν ερωτήματός της προς μέλη της οικογένειας Κουλουλία που αποτελούν και βασικούς μετόχους της, η εταιρία ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί από χρηματοοικονομικό σύμβουλο για την πώληση της συμμετοχής τους, το οποίο και εξετάζεται.

Τέλος, δεσμεύτηκαν να ενημερώσουν την εταιρία για κάθε σχετική εξέλιξη. Κατά τα λοιπά, τονίζεται ότι η επιχείρηση δεν είναι σε θέση να σχολιάσει το περιεχόμενο του ως άνω δημοσιεύματος που αφορά στις επιχειρηματικές προθέσεις του κ. Λ. Λαυρεντιάδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v