Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καραμολέγκος: Ενάντια στον παιδικό υποσιτισμό

Η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος στο πλαίσιο της κοινωνικής της υπευθυνότητας, συμμαχεί με το Ελληνικό Τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ενάντια στη μάστιγα του παιδικού υποσιτισμού.

Καραμολέγκος: Ενάντια στον παιδικό υποσιτισμό
Η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος στο πλαίσιο της κοινωνικής της υπευθυνότητας, συμμαχεί με το Ελληνικό Τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ενάντια στη μάστιγα του παιδικού υποσιτισμού.

Σκοπός της συνεργασίας τους είναι η καταπολέμηση του υποσιτισμού στην περιοχή του Νίγηρα, μιας εκ των φτωχότερων χωρών του κόσμου, όπου 100.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω του υποσιτισμού και των επιπλοκών του.

Συνδράμοντας στο επισιτιστικό πρόγραμμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε αυτήν τη χώρα, η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος προσφέρει 150.000 γεύματα στα παιδιά του Νίγηρα και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, κος Μανώλης Καραμολέγκος δήλωσε σχετικά: «Είναι πραγματικά σημαντικό όταν κανείς επιθυμεί και μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση μίας μάστιγας, όπως αυτή του παιδικού υποσιτισμού, να του δίνεται η ευκαιρία να το πράξει.

Εμείς στην Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος, γνωρίζοντας το σημαντικό έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Νίγηρα, θελήσαμε να στηρίξουμε την προσπάθειά τους και παράλληλα να παρακινήσουμε τον Ελληνικό Επιχειρηματικό κόσμο σε ανάλογες πρωτοβουλίες. Κάποιες φορές δεν είναι αρκετό να θέλουμε να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη αλλά οφείλουμε να προχωράμε και σε ενέργειες που επιβεβαιώνουν τις προθέσεις μας.»

Να σημειωθεί ότι μόνο στο Νίγηρα κατά τη διάρκεια του 2008 οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα περιέθαλψαν πάνω από 48.000 παιδιά κάτω των 5 ετών, τα οποία έπασχαν από οξύ υποσιτισμό. Προσπαθώντας να βελτιώσουν την παρεχόμενη θεραπεία, χρησιμοποιούν τα τελευταία χρόνια τα έτοιμα προς χρήση διατροφικά σκευάσματα (Ready for Use Food / RUF) τα οποία χάρη στα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και στην υψηλή θερμιδική τους αξία, παρουσιάζουν μεγάλη αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση του υποσιτισμού.

Η Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, κ. Ρεβέκα Παπαδοπούλου, δήλωσε σχετικά: «Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος για την πρωτοβουλία της να υποστηρίξει τα επισιτιστικά προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Νίγηρα.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για μας καθώς αποτελεί συνέχεια της σημαντικής υποστήριξης που μας παρέχει η ελληνική κοινωνία στα 20 χρόνια λειτουργίας μας στην Ελλάδα, και ειδικά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε αυτή την περίοδο. Αποκτά όμως ακόμη μεγαλύτερη σημασία ως παράδειγμα κοινωνικής ευθύνης του επιχειρηματικού κόσμου, ο οποίος μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη δράση που αναπτύσσουμε για τη στήριξη των πληθυσμών σε κατάσταση ανάγκης».

Επιπροσθέτως η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος με στόχο την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των πολιτών απέναντι στο παγκόσμιο πρόβλημα του υποσιτισμού αλλά και την ανάδειξη του πολύτιμου έργου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, έχει ξεκινήσει σχετική καμπάνια ενημέρωσης, ενώ οι συσκευασίες που φέρουν το μήνυμα της ενέργειας είναι οι 4 κωδικοί στο ψωμί τοστ με κόρα «Καραμολέγκος»: Σταρένιο (συσκευασίες 28 και 14 φετών), Σίκαλη και Πολύσπορο.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v