Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mevaco: Συγκρατημένη αισιοδοξία για το 2010

Σημαντικές επιπτώσεις στα οικονομικά αποτελέσματα της Mevaco επέφερε πέρυσι η οικονομική κρίση, λόγω της πτώσης που παρατηρήθηκε στη ζήτηση και κυρίως σε είδη που αφορούν μεταλλικά εξαρτήματα και μέρη επαγγελματικών ψυγείων.

Mevaco: Συγκρατημένη αισιοδοξία για το 2010
Σημαντικές επιπτώσεις στα οικονομικά αποτελέσματα της Mevaco επέφερε πέρυσι η οικονομική κρίση, λόγω της πτώσης που παρατηρήθηκε στη ζήτηση και κυρίως σε είδη τα οποία αφορούν σε μεταλλικά εξαρτήματα και μέρη επαγγελματικών ψυγείων.

Έτσι, στο εννεάμηνο του 2009 ο κύκλος εργασιών της εταιρίας υποχώρησε κατά 42% περίπου, ενώ εκτιμάται ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους η «ψαλίδα» περιορίστηκε σε κάποιον βαθμό σε σύγκριση με το εννεάμηνο.

Η διοίκηση ωστόσο της Mevaco αντιμετωπίζει το 2010 με συγκρατημένη αισιοδοξία, κυρίως για τους παρακάτω λόγους:

Α. Οι παραγγελίες σε κομμάτια της αγοράς που υστέρησαν σημαντικά πέρυσι δείχνουν να εμφανίζουν σημεία ανάκαμψης.

Β. Η επέκταση της εισηγμένης σε παραγγελίες προϊόντων στον τομέα της εθνικής άμυνας άρχισε να αποδίδει τους πρώτους καρπούς, καθώς έχουν ήδη αρχίσει να «γράφονται» οι πρώτοι τζίροι στο συγκεκριμένο μέτωπο.

Γ. Σημαντικές προσδοκίες για το μέλλον υπάρχουν λόγω της δρομολογούμενης δραστηριοποίησης στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές με μεγάλους δήμους για την προσφορά κάδων απορριμμάτων των οποίων η παρουσίαση θα ξεκινήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κύκλοι προσκείμενοι στην εισηγμένη υποστηρίζουν ότι η πρόταση της Mevaco υπερτερεί κατά πολύ του ανταγωνισμού σε ό,τι αφορά το κόστος, ενώ παράλληλα η προσφερόμενη λύση είναι και λειτουργικότερη.

Η ρευστότητα της εισηγμένης είναι ισχυρή και έτσι προχωρεί το επενδυτικό της πρόγραμμα (κτιριακή ανέγερση κ.λπ.).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v