Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέκροψ: Εντείνει προσπάθειες πώλησης ακινήτων

Mε την πώληση των δύο πολυτελών κατοικιών που κατασκεύασε στο Ψυχικό, όπως επίσης και ορισμένων από τα οικόπεδα που διαθέτει στην ίδια περιοχή θα επιδιώξει η Κέκροψ να ενισχύσει φέτος τα οικονομικά της μεγέθη.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
Κέκροψ: Εντείνει προσπάθειες πώλησης ακινήτων
Mε την πώληση των δύο πολυτελών κατοικιών που κατασκεύασε στο Ψυχικό, όπως επίσης και ορισμένων από τα οικόπεδα που διαθέτει στην ίδια περιοχή θα επιδιώξει η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Κέκροψ να ενισχύσει φέτος τα οικονομικά της μεγέθη, μετά την καθίζηση που εμφάνισαν το 2009 εξαιτίας της απουσίας συναλλαγών.

Κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς η εισηγμένη δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει καμία πώληση ακινήτου, με αποτέλεσμα τα έσοδά της να πέσουν κατακόρυφα και να κινηθούν στο επίπεδο των 10 - 15 χιλιάδων ευρώ.

Σημειώνεται πως η τελευταία συναλλαγή της Κέκροψ έγινε το φθινόπωρο του 2008 και αφορούσε στην πώληση έναντι τιμήματος 750.000 ευρώ της μιας από τις τρεις μεζονέτες του συγκροτήματος που ανέπτυσσε στο Παλαιό Ψυχικό σε συνεργασία με την εταιρεία ΓΕΚΤΕΡΝΑ (υπενθυμίζεται πως η ΓΕΚΤΕΡΝΑ συμμετέχει με ποσοστό 23,9% στο μετοχικό κεφάλαιο της Κέκροψ). Οι άλλες δύο μεζονέτες παραμένουν μέχρι σήμερα απούλητες.

Προκειμένου να εξασφαλίσει αγοραστές για τα προς πώληση ακίνητά της, η εταιρεία τον τελευταίο καιρό έχει εντείνει τις προσπάθειές της προς αυτήν την κατεύθυνση. Έτσι, η διοίκησή της ευελπιστεί πως παρά τη δύσκολη συγκυρία θα καταφέρει εντός του 2010 να συνάψει συμφωνίες. Ωστόσο, δεν γίνεται λόγος για νέα projects, αφού οι συνθήκες κάθε άλλο παρά ευνοούν την υλοποίηση καινούργιων επενδύσεων εκ μέρους της εισηγμένης.

Θα πρέπει να αναφερθεί πως η Κέκροψ προωθούσε την ανέγερση ενός νέου συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών στο Ψυχικό, η κατασκευή του οποίου θα ξεκινούσε στα τέλη του 2008. Όμως, η οικονομική κρίση και οι συνέπειές της στην κτηματαγορά την υποχρέωσαν να αλλάξει τα σχέδιά της και να μεταθέσει τις επενδύσεις της στο απώτερο μέλλον.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται το νέο έργο της εισηγμένης να μην αρχίσει τελικά ούτε το 2010. Πάντως, την απόφαση για το αν και πότε θα υλοποιηθούν νέες επενδύσεις θα λάβει το επόμενο διάστημα το διοικητικό συμβούλιο της Κέκροψ.


Αργά βήματα

Στο μεταξύ, με αργούς ρυθμούς προχωρούν οι υποθέσεις που αφορούν στη διευθέτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος οικοπέδων τα οποία διεκδικούν για λογαριασμό τους η Κέκροψ, από τη μια πλευρά, και ο δήμος Ψυχικού, από την άλλη. Η δικαστική διαμάχη, που μετρά ήδη αρκετά χρόνια, δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, ωστόσο από την Κέκροψ δηλώνουν αισιόδοξοι για την τελική έκβασή της.

Το ίδιο ελπίζουν και για την υπόθεση της εκμετάλλευσης της Παλαιάς Αγοράς Ψυχικού, την επικαρπία της οποίας έχει ήδη εξασφαλίσει με δικαστική απόφαση η εισηγμένη και πλέον διεκδικεί την πλήρη κυριότητα του ακινήτου. Ωστόσο, προσφυγή του δήμου κατά της απόφασης για την επικαρπία έχει εμποδίσει προς το παρόν την εκμετάλλευση του ακινήτου, από το οποίο η εταιρεία θα εξασφάλιζε σταθερά έσοδα σε ετήσια βάση.

Πάντως, η επιχείρηση θεωρεί πιθανό το θέμα να διευθετηθεί σύντομα και εντός του 2010 να εξασφαλίσει μισθωτές και να θέσει σε λειτουργία την Παλαιά Αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v