Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Diversa: Αναδιάρθρωση μετοχικού κεφαλαίου

Ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση του μετοχικού κεφαλαίου της εμπορικής εταιρίας Diversa AE – ORA ORA, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας μετέχει, πλέον, η θερμοκοιτίδα Thermi.

Diversa: Αναδιάρθρωση μετοχικού κεφαλαίου
Ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση του μετοχικού κεφαλαίου της εμπορικής εταιρίας Diversa AE – ORA ORA, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας μετέχει, πλέον, η θερμοκοιτίδα Thermi.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δύο βασικοί μέτοχοι της Diversa A.E., ο κ. Κωνσταντίνος Κλοκοτάρας και ο κ. Παναγιώτης Τσιμπίδας μεταβίβασαν 31.500 μετοχές της εταιρίας στη «Thermi Α.Ε. Τεχνολογίας, Καινοτομίας, Έρευνας, Ανάπτυξης, Βιοτεχνίας και Βιομηχανίας», η οποία πλέον αποτελεί τον τρίτο σε μέγεθος μέτοχο της Diversa με ποσοστό 2%. H Thermi με την τεχνογνωσία που διαθέτει θα στηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη της Diversa σε τεχνολογικό και διοικητικό επίπεδο. 

Όπως επισημαίνεται, η Diversa Α.Ε. είναι η πρώτη εταιρία που υπέβαλε εντός του 2010 αίτηση εισόδου στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και αναμένεται να κριθεί ως υποψήφια για εισαγωγή από την αρμόδια επιτροπή την προσεχή Τρίτη 9 Φεβρουαρίου.

Με την εισαγωγή στην ΕΝ.Α. η διοίκηση της εταιρίας θα χρηματοδοτήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα για την τριετία 2010-2012. Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται η περαιτέρω ανάπτυξη των δικτύων χονδρικής και λιανικής πώλησης της εταιρίας σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, προβλέπεται η βελτίωση της οργανωτικής δομής της εταιρίας, αλλά και η εφαρμογή νέων ενεργειών marketing και προβολής, τόσο της εταιρίας, όσο και των προϊόντων της.

Σημειώνεται, ότι βασικός στόχος της επιχείρησης είναι η δημιουργία μέχρι το τέλος του 2012 συνολικά 21 καταστημάτων ORA-ORA, τα οποία θα προστεθούν στα υφιστάμενα 8.

Ταυτόχρονα, ήδη η εταιρία πραγματοποιεί έρευνες αγοράς για την επέκταση του δικτύου τους στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης. Σύμβουλος της εταιρίας σε θέματα marketing και επιχειρηματικών στρατηγικών είναι η New Business, ενώ σε θέματα χρηματοοικονομικής διαχείρισης και έρευνας των αγορών της Ανατολικής Ευρώπης είναι ο ελληνικός κλάδος της κυπριακής εταιρίας Emerging Markets Experts Ltd.

Στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, η οποία έκλεισε στις 31.12.2009 η Diversa παρουσιάζει εξαιρετικά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, προϊόν της αύξησης του υφιστάμενου δικτύου της κατά τρία καταστήματα την τελευταία περίοδο.

Οι πωλήσεις της ξεπέρασαν τα 2 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 39% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο. Τα μικτά αποτελέσματα έφθασαν τις 784.000 ευρώ, αυξημένα κατά 111%, ενώ τα εξαμηνιαία κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν στις 328.000 ευρώ, αυξημένες κατά 1.778%.

Σύμβουλος της Εταιρίας για την εισαγωγή στην Εναλλακτική Αγορά είναι η Guardian Trust Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v