Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαίσιο: "Υγιή τα οικονομικά μας μεγέθη το 2009"

Τη βελτίωση των πωλήσεων με την ταυτόχρονη μείωση των εξόδων της εταιρίας το 2009, επεσήμανε σε παρουσίαση στην ΕΘΕ, ο Πρόεδρος της Πλαίσιο, κ. Γιώργος Γεράρδος.

Πλαίσιο: Υγιή τα οικονομικά μας μεγέθη το 2009
Τη βελτίωση των πωλήσεων με την ταυτόχρονη μείωση των εξόδων της εταιρίας το 2009, επεσήμανε σε παρουσίαση στην ΕΘΕ, ο Πρόεδρος της Πλαίσιο, κ. Γιώργος Γεράρδος, τονίζοντας επιπλέον ότι η εταιρία καταφέρνει παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες να παρουσιάζει υγιή οικονομικά μεγέθη.

Αναλυτικότερα, επεσήμανε ότι η εξέλιξη των πωλήσεων από τρίμηνο σε τρίμηνο ήταν ενδεικτική: από πτώση 14,5% το πρώτο τρίμηνο, το δεύτερο οι πωλήσεις κινήθηκαν με πτώση 12,3% και με 2,6% το τρίτο καταλήγοντας αυξημένες κατά 6,4% στο τελευταίο.

Συνολικά, οι πωλήσεις το 2009 διαμορφώθηκαν σε 389.670 εκ. ευρώ μειωμένες κατά 5,4% σε σχέση με τις περσινές. Αντίθετη πορεία ακολούθησαν τα έξοδα του Ομίλου, τα οποία σε ετήσιο επίπεδο μειώθηκαν κατά 7,6%.

Τα Κέρδη Μετά Φόρων του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 4,7 εκ ευρώ αυξημένα κατά 11,1% σε σχέση με πέρυσι. Η εισπραχθείσα αποζημίωση στο τελευταίο τρίμηνο της χρήσης για την καταστροφή του καταστήματος της Στουρνάρη 24, έδωσε την πραγματική διάσταση της κερδοφορίας για το έτος 2009.

Ο Αντιπρόεδρος, κύριος Κώστας Γεράρδος, παρουσίασε τα αποτελέσματα του Ομίλου από την εμπορική σκοπιά και έκανε αναφορά στις κινήσεις που έγιναν στη διάρκεια του 2009. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στα εγκαίνια του νέου κέντρου διοίκησης, διανομής και αποθήκευσης και τη λειτουργία νέου καταστήματος στη Μαγούλα Αττικής. Επίσης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις επιπλέον δομές που στηθήκαν ώστε πέρα από την exclusive υποστήριξη στο Turbo-X, η ΠΛΑΙΣΙΟ να παρέχει πραγματική υποστήριξη και στα τρία βασικά brands notebooks: ACER, HP και TOSHIBA, καθώς και στο νέο πιο φιλικό προς το χρήστη B2C site και στην επιτυχή δημιουργία του προηγμένου Β2Β site.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v