Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοινή εταιρία Λιβάνη - Κυριακίδη

Τη σύσταση κοινής εταιρίας στην οποία θα μεταβιβαστούν τα εμπορικά σήματα των περιοδικών "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" και "ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ" ανακοίνωσαν σήμερα οι εταιρίες Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη και Π. Κυριακίδη Εκδόσεις.

Κοινή εταιρία Λιβάνη - Κυριακίδη
Τη σύσταση κοινής εταιρίας στην οποία θα μεταβιβαστούν τα εμπορικά σήματα των περιοδικών "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" και "ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ" ανακοίνωσαν σήμερα οι εταιρίες Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη και Π. Κυριακίδη Εκδόσεις.

Αναλυτικότερα, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου υπογράφηκε μεταξύ της Λιβάνης και της Π. Κυριακίδη το καταστατικό σύστασης της νέας εταιρίας με την επωνυμία ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΑ Α.Ε.

Στη νέα αυτή επιχείρηση μεταβιβάζονται από την Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη τα εμπορικά σήματα των περιοδικών "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" και "ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ". Πέραν τούτων, ουδεμία άλλη συμφωνία υπάρχει.

Στόχοι της υπό σύσταση εταιρίας είναι:

α) Η έκδοση και εμπορία πάσης φύσεως εντύπων.

β) Η ανάπτυξη και παραγωγή συστημάτων πολυμέσων (MULTIMEDIA) και πάσης φύσεως ηλεκτρονικών εκδόσεων.

Tο μετοχικό κεφάλαιο θα ανέρχεται σε 60.000 ευρώ και θα διαιρείται σε 6.000 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας δέκα ευρώ (10) η κάθε μία.

Η εκ των ιδρυτών ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία  Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη θα καλύψει ποσό 30.000 ευρώ και θα λάβει 3.000 ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 10 ευρώ η κάθε μία και η εκ των ιδρυτών ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία Π. Κυριακίδη Εκδόσεις θα καλύψει ποσό 30.000 ευρώ και θα λάβει 3.000 ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 10 ευρώ η κάθε μία.

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο θα αποτελείται από τους:

1. Ηλία Λιβάνη του Αντωνίου, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο.
2. Παναγιώτα Λιβάνη του Αντωνίου, αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου.
3. Άννα Παριανού του Παναγιώτη, μέλος.
4. Μάριο Φωτάκο - Φωτόπουλο, μέλος.

--- Διαψεύδει συζητήσεις Λ. Λαυρεντιάδη για απόκτηση του 50% της εταιρίας

Σε απάντηση επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπου αναφέρεται: "Κύριοι, αναφερόμαστε στο από 27.2.2010 συνημμένο δημοσίευμα της εφημερίδας "ΑΞΙΑ" στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι 'σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση του 50% των Εκδόσεων Λιβάνη βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.....Περί τα μέσα της εβδομάδας φαίνεται να επήλθε αρχική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία θα επισημοποιηθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τις επόμενες ημέρες....' " ανακοινώνεται από την εταιρεία -έπειτα από ενημέρωση που έλαβε από τους βασικούς της μετόχους- ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι ανακριβές.

Η μόνη συμφωνία που υπάρχει είναι αυτή που έχει ήδη περιγραφεί με προηγούμενη ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v