Οι Space και Alapis Medical ανέλαβαν έργο για ΙΚΑ

Στην ένωση Εταιριών Space Hellas A.E. Alapis Medical & Diagnostics A.E. ανατέθηκε μετά από διαγωνισμό που διενήργησε το Ι.Κ.Α., Ε.Τ.Α.Μ., έργο που αφορά σε επιλεγμένες κομβικές Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ.

Οι Space και Alapis Medical ανέλαβαν έργο για ΙΚΑ
Στην ένωση Εταιριών Space Hellas A.E. Alapis Medical & Diagnostics A.E. ανατέθηκε μετά από διαγωνισμό που διενήργησε το Ι.Κ.Α., Ε.Τ.Α.Μ., η προμήθεια πληροφοριακών συστημάτων και λογισμικού καθώς και η παροχή όλων των απαιτούμενων υπηρεσιών για την εγκατάσταση, παραμετροποίηση, διασύνδεση και υποστήριξη της λειτουργίας του Πληροφοριακού Συστήματος Βιοπαθολογικών Εργαστηρίων επιλεγμένων κομβικών Μονάδων Υγείας του ΙΚΑ.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1,934 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Πληροφοριακό Σύστημα Εργαστηρίων (ΠΣΕ) θα φιλοξενεί εφαρμογές και δεδομένα απαραίτητα για την διεκπεραίωση του διαχειριστικού ρόλου των Βιοπαθολογικών Εργαστηρίων κάθε κομβικής Μονάδας Υγείας, την εξυπηρέτηση του ασθενοκεντρικού χαρακτήρα του συστήματος, (π.χ. ταυτοποίηση ασθενών, συνέχεια στη φροντίδα, ενιαία διαχείριση παραπεμπτικών σε όλες τις Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ), καθώς και δεδομένα που χρήζουν κεντρικής διαχείρισης, όπως κωδικοποιήσεις, ραντεβού, στατιστικά κ.λπ.

Με το σύστημα αυτό θα επιτευχθεί η οργάνωση και ο συντονισμός των επιμέρους μονάδων του Ι.Κ.Α. με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών, την αποφυγή σπατάλης λόγω ανεξέλεγκτης συνταγογράφησης και την αποφυγή ελλείψεων υγειονομικού υλικού στα εργαστήρια. 

Όπως επισημαίνεται, η Space Hellas είναι ένας έμπειρος και καταξιωμένος System Integrator και Value Added Solutions Provider. Στα 25 χρόνια λειτουργίας της έχει αναλάβει και ολοκληρώσει πολυσύνθετα και πολυάριθμα έργα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για επιχειρήσεις και οργανισμούς του Ιδιωτικού, και Δημόσιου τομέα, έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v