ΣΑΡ:Μείωση 20% στα κόστη από το deal με Πλ.Θράκης

Μείωση κόστους παραγωγής κατά 20% όσον αφορά στον τομέα των πλαστικών σάκων αναμένεται να επιτύχει ο όμιλος Σαράντη, μέσω της νεοσύστατης μικτής εταιρίας παραγωγής που ίδρυσε με την Πλαστικά Θράκης στην Ξάνθη.

ΣΑΡ:Μείωση 20% στα κόστη από το deal με Πλ.Θράκης
Μείωση κόστους παραγωγής κατά 20% όσον αφορά στον τομέα των πλαστικών σάκων αναμένεται να επιτύχει ο όμιλος Σαράντη, μέσω της νεοσύστατης μικτής εταιρίας παραγωγής που ίδρυσε από κοινού με την Πλαστικά Θράκης στην Ξάνθη.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη κατηγορία ειδών οικιακής χρήσης αποτελεί το 10% του συνολικού κύκλου εργασιών του ομίλου και αγγίζει τα 25 εκατ. ευρώ ετησίως. Με βάση τη συγκεκριμένη συμφωνία συνεργασίας, η μονάδα που δημιουργείται από τη Σαράντης και την Πλαστικά Θράκης πρόκειται να εξυπηρετήσει σημαντικό μέρος (περίπου 10 εκατ. ευρώ) των πωλήσεων της κατηγορίας και σκοπεύει να καλύψει τις αγορές της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της FYROM, όπου ο όμιλος διαθέτει θυγατρικές και εμπορικό δίκτυο.

Σημειώνεται ότι έως πρότινος ανέθεταν την παραγωγή σε εξωτερικές συνεργαζόμενες μονάδες που διέθεταν εξειδίκευση, με αποτέλεσμα το κόστος παραγωγής να ανέρχεται περίπου στο 50%. Η ανάθεση στη νέα μονάδα εκτιμάται ότι θα μειώσει δραστικά τα κόστη και θα επιφέρει εξοικονόμηση 1 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση για τον όμιλο, πιθανότατα από το 2011, οπότε θα έχουν απορροφηθεί υπάρχοντα στοκ, θα έχουν λήξει συγκεκριμένα συμβόλαια συνεργασίας και η νέα μονάδα στην Ξάνθη θα έχει αναλάβει πλήρως την παραγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεργασία στο επίπεδο της παραγωγής με την Πλαστικά Θράκης ενδεχομένως να επεκταθεί μεσοπρόθεσμα προκειμένου να καλυφθούν και άλλες ανάγκες του ομίλου όσον αφορά σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας ή να αποτελέσει πιλότο για αντίστοιχες συνεργασίες με εξειδικευμένες βιομηχανίες για άλλες κατηγορίες προϊόντων του ομίλου Σαράντη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v