Q&R: Στόχος, τα μεγάλα έργα πληροφορικής

Tη πρόθεσή της, να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς, οι οποίοι θα αφορούν σε μείζονα έργα πληροφορικής υπουργείων ύψους περίπου 380 εκ. ευρώ και του ιδιωτικού τομέα ύψους 200 εκ. ευρώ, ανακοίνωσε η Quality & Reliability.

Q&R: Στόχος, τα μεγάλα έργα πληροφορικής
Στην πρώτη ομάδα των έργων πληροφορικής που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ”Κοινωνία της Πληροφορίας”, συνολικού ύψους 3,8 δισ. ευρώ, που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Υπ. Οικονομικών κ. Χριστοδουλάκης, θα στοχεύει η Quality & Reliability την επόμενη οικονομική χρήση (1/7/2002 – 30/6/2003).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρία προτίθεται να συμμετάσχει στους πρώτους διαγωνισμούς έργων πληροφορικής που αναμένονται στο επόμενο 8μηνο και οι οποίοι θα αφορούν σε μείζονα έργα πληροφορικής υπουργείων ύψους περίπου 380 εκ. ευρώ και σε άλλα του ιδιωτικού τομέα ύψους περίπου 200 εκ. ευρώ.

Η εταιρία που αποτελεί σήμερα τη βασική επιχειρηματική μονάδα ανάπτυξης και παραγωγής λογισμικού του ομίλου Πουλιάδη έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο της Πληροφορικής στην Ελλάδα. Στο πελατολόγιο της Q&R περιλαμβάνονται οι μεγαλύτεροι Οργανισμοί, τα Υπουργεία και άλλες Υπηρεσίες του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Ενδεικτικά αναφέρονται το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Εργασίας, το Υπουργείο Παιδείας, ο Ο.Σ.Ε. (Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας), η ΕΥΔΑΠ, ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων, το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών κ.α.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, την τελευταία διετία η Q&R προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό ώστε να είναι σε θέση να εκτελέσει με απόλυτη επιτυχία σύνθετα έργα πληροφορικής. Βασιζόμενη στην υπάρχουσα τεχνογνωσία, την πολύχρονη εμπειρία και την εξειδίκευσή της, η Q&R εκτιμά ότι θα αναλάβει την υλοποίηση ενός σημαντικού μέρους του πακέτου που πρόσφατα εξαγγέλθηκε, γεγονός που θα ενισχύσει την ήδη θετική εικόνα της εταιρείας στην αγορά.

Στα άμεσα σχέδια της εταιρίας συμπεριλαμβάνεται επίσης η περαιτέρω ταυτόχρονη ανάπτυξή της και σε νέες διεθνείς αγορές με σκοπό την αύξηση των εξαγωγών της σε ποσοστό 50% του συνολικού κύκλου εργασιών. Τέλος, σημειώνεται, ότι πρόσφατα η εταιρία ανέλαβε την ανάπτυξη Λογισμικού Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού της Αγροτικής Τράπεζας, προϋπολογισμού 236.231 ευρώ και με ημερομηνία ολοκλήρωσης την 31/12/2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v