Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΕΓΕΚ-Όμιλος Μαρούλη: Υπογράφει 4 νέα έργα

Τις τέσσερις εργολαβίες συντήρησης της Εγνατίας Οδού συνολικού προϋπολογισμού 220 εκατ. ευρώ υπογράφει σήμερα ο όμιλος Μαρούλη-ΑΕΓΕΚ.

ΑΕΓΕΚ-Όμιλος Μαρούλη: Υπογράφει 4 νέα έργα
Τις τέσσερις εργολαβίες συντήρησης της Εγνατίας Οδού συνολικού προϋπολογισμού 220 εκατ. ευρώ υπογράφει σήμερα ο όμιλος Μαρούλη-ΑΕΓΕΚ.

Τις δυο εργολαβίες κέρδισε σε διαγωνισμό που διεξήχθη πριν από περίπου ένα χρόνο η ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική, ενώ τις δυο άλλες η εταιρεία Ιόνιος ΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Μαρούλη υπέγραψε πριν από περίπου έναν μήνα ακόμη τρεις εργολαβίες, οι οποίες αφορούσαν στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία.

Φ.Γ.

--- Η ανακοίνωση του ομίλου Μαρουλή

Ο Όμιλος Ι. Μαρούλη ανακοινώνει ότι υπεγράφησαν σήμερα μεταξύ της εταιρίας ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. και εταιριών του Ομίλου I. ΜΑΡΟΥΛΗ (ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. και ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε.) τρεις (3) συμβάσεις που αφορούν την εκτέλεση εργασιών συντήρησης σε αντίστοιχα τμήματα του οδικού άξονα της Εγνατίας Οδού, ενώ αναμένεται σύντομα η υπογραφή και τέταρτης σύμβασης.

Συγκεκριμένα :
1. Η εταιρία ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. υπέγραψε τις συμβάσεις για την εκτέλεση των έργων «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΜΕΧΡΙ Α/Κ ΠΑΝΑΓΙΑΣ (2009-2014)» και «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ Α/Κ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΕΧΡΙ Α/Κ ΚΛΕΙΔΙΟΥ (2009-2014)», συνολικού προϋπολογισμού υπηρεσίας 110 εκατ. ευρώ.

2. Η εταιρία ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε. υπέγραψε τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ Α/Κ Κ1 ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ Α/Κ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ (2009-2014)», ενώ αναμένεται εντός του αμέσως προσεχώς διαστήματος να υπογράψει τη σύμβαση για το έργο «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ Α/Κ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ ΜΕΧΡΙ ΚΗΠΟΥΣ (2009-2014)», συνολικού προϋπολογισμού υπηρεσίας 110 εκατ. ευρώ.
 
Αντικείμενο των ανωτέρω συμβάσεων αποτελεί η συντήρηση και λειτουργία των τμημάτων της Εγνατίας από την Ηγουμενίτσα μέχρι την περιοχή Κλειδίου και από Καλοχώρι μέχρι Κήπους, σε συνολικό μήκος περίπου 646 χλμ. Ειδικότερα οι εργασίες περιλαμβάνουν τεχνική αστυνόμευση και συντήρηση οδού και σηράγγων, εργασίες χειμερινής συντήρησης, αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και έλεγχο κυκλοφορίας σηράγγων και λοιπών τμημάτων της οδού, εργασίες βελτίωσης της οδού, καθώς και εργασίες συντήρησης Η/Μ εργασιών.

Οι εν λόγω συμβάσεις χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους και η συνολική προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών ορίζεται σε πέντε (5) έτη από την ημερομηνία υπογραφής.

Η υπογραφή των ανωτέρω συμβάσεων ενισχύει σημαντικά το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των εταιριών του Ομίλου από συμβάσεις έργων.

----Η ανακοίνωση της ΑΕΓΕΚ

Η εταιρία ΑΕΓΕΚ γνωστοποιεί ότι σήμερα, 31 Μαρτίου 2010, υπεγράφησαν από τη συγγενή εταιρία ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. (στην οποία η ΑΕΓΕΚ συμμετέχει με ποσοστό 20%), οι συμβάσεις των ακόλουθων έργων:

1. "Εγνατία οδός : Συντήρηση και λειτουργία του τμήματος από Ηγουμενίτσα μέχρι Α/Κ Παναγιάς (2009-2014)", Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση και λειτουργία των τμημάτων της Εγνατίας Οδού, από την έξοδο του Λιμένα Ηγουμενίτσας μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Παναγιάς (Α/Κ 7Β), σε συνολικό μήκος περίπου 127 χλμ. Η συνολική δαπάνη της ως άνω σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των € 27.719.922,00 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

2. "Εγνατία οδός : Συντήρηση και λειτουργία του τμήματος από Α/Κ Παναγιάς μέχρι Α/Κ Κλειδίου (2009-2014)". Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση και λειτουργία των τμημάτων της Εγνατίας Οδού, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Παναγιάς (Α/Κ 7Β), μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Κλειδίου (Α/Κ 17), μήκους περίπου 172 χλμ. Η συνολική δαπάνη της ως άνω σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των € 27.653.384,00 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Κύριος των ανωτέρω έργων είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. και ο χρόνος ισχύος της κάθε σύμβασης ορίζεται σε πέντε (5) έτη από την υπογραφή εκάστης σύμβασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v