Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρβαρέσος: Σχέδια για αύξηση κεφαλαίου

Η Βαρβαρέσος στο πλαίσιο εξόδου από την επιτήρηση, αποφάσισε μετά και την έγκριση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης να καλέσει τους μετόχους σε Γενική Συνέλευση με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Βαρβαρέσος: Σχέδια για αύξηση κεφαλαίου
Η Βαρβαρέσος στο πλαίσιο εξόδου από την επιτήρηση, αποφάσισε μετά και την έγκριση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης να καλέσει τους μετόχους σε Γενική Συνέλευση με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας αντιμετωπίζει σε παγκόσμιο επίπεδο μείωση των μεγεθών της συνολικής αγοράς, με ταυτόχρονη αύξηση του κόστους παραγωγής και με αντίξοες σε παγκόσμιο επίπεδο ισοτιμίες συναλλάγματος αλλά και αθέμιτο ανταγωνισμό από τρίτες χώρες. 

Όπως επισημαίνεται, η διοίκηση της εταιρίας καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την βελτίωση της οικονομικής της κατάστασης σε ένα ιδιαίτερο οικονομικό περιβάλλον που έχει επηρεαστεί από τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση και την ύφεση της παγκόσμιας αγοράς.

Η εταιρεία έχει προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

1. Στην κατάθεση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ Α.Ε. στην Ε.Ε. Η έγκριση αναμένεται τον Ιούνιο 2010.

2. Στην Εκταμίευση δανείου από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ποσού των 2.387.239,00 Ευρώ σχετικά με την ενίσχυση διάσωσης της Εταιρείας(Απόφαση 56214/04.12.2008 Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών).

3. Στην ολοκλήρωση επένδυσης μετεγκατάστασης 4800 αδραχτιών παραγωγής σύμμεικτων νημάτων.

Η Εταιρεία προτίθεται να αξιοποιήσει ιδιόκτητο οικόπεδο εντός της πόλεως Ναούσης, μετά τη δημοσίευση του ΓΠΣ Νάουσας στο ΦΕΚ, που αναμένεται το Μάιο του 2010. Επίσης μετά την έγκριση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης θα κληθούν οι Μέτοχοι με νέα πρόσκληση για Γενική Συνέλευση με θέμα την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v