Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ideal: "Ανοιχτό" το ενδεχόμενο για ΑΜΚ

Σημαντική άνοδο πωλήσεων και ακόμη μεγαλύτερη αύξηση καθαρών κερδών (από τα 2,2 στα 3 εκατ. ευρώ) σημείωσε πέρυσι η Ideal, σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις που δημοσίευσε πρόσφατα η εισηγμένη.

Ideal: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ΑΜΚ
Σημαντική άνοδο πωλήσεων (από τα 65,7 στα 69,2 εκατ.) και ακόμη μεγαλύτερη αύξηση καθαρών κερδών (από τα 2,2 στα 3 εκατ. ευρώ) σημείωσε πέρυσι η Ideal, σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις που δημοσίευσε πρόσφατα η εισηγμένη.

Η εταιρία ανέβασε τις πωλήσεις προϊόντων πληροφορικής (ηλεκτρονικοί υπολογιστές και προβολικά μηχανήματα) του οίκου Toshiba κατά 5,4 εκατ., εκμεταλλευόμενη μια αγορά που παρουσιάζει ανοδική τάση, αλλά χαρακτηρίζεται από χαμηλά περιθώρια μικτού κέρδους, λόγω του ανταγωνισμού.

Η αύξηση του όγκου των πωλήσεων οδήγησε και σε αρνητικές λειτουργικές ροές, καθώς απαιτήθηκε πρόσθετο κεφάλαιο κίνησης.

"Εφόσον η εταιρία μπορέσει να αυξήσει τις πωλήσεις της ακολουθώντας την τάση του κλάδου (η οποία για τα επόμενα χρόνια εμπεριέχει σημαντικό κίνδυνο λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας και της αναμενόμενης ύφεσης που μπορεί αυτά να επιφέρουν) η αύξηση αυτή θα οδηγήσει σε ταυτόχρονη αύξηση των αναγκών της σε κεφάλαια κίνησης", υποστηρίζει η διοίκηση της Ideal, η οποία συμπληρώνει:

"Στα πλαίσιο αυτό η εταιρία προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου την προηγούμενη χρονιά και επιπλέον έχει εξασφαλίσει γραμμές δανειοδότησης ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Σε περίπτωση κατά την οποία οι σημερινές πηγές χρηματοδότησης μειωθούν ή αν υπάρξει αύξηση των πωλήσεων, η οποία θα απαιτεί μεγαλύτερο κεφάλαιο κίνησης ως άνω, θα χρειαστεί να γίνει πρόσθετη αύξηση κεφαλαίου για κάλυψη των αναγκών της δραστηριότητας σε κεφάλαιο κίνησης".

Η έκδοση της περυσινής αύξηση κεφαλαίου ανερχόταν σε 15 εκατ. ευρώ, όμως αυτή είχε καλυφθεί κατά 51,28% με την καταβολή ποσού γύρω στα 8 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v