Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελγεκα: Στρατηγική συμφωνία με Cosco

Μια πολύ σημαντική συμφωνία υπέγραψε ο Όμιλος ΕΛΓΕΚΑ με την COSCO PCT. Η συμφωνία αφορά την εκτέλεση έργου φορτοεκφορτώσεων και διακίνησης των containers που καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά.

Ελγεκα: Στρατηγική συμφωνία με Cosco
Μια πολύ σημαντική συμφωνία υπέγραψε ο Όμιλος ΕΛΓΕΚΑ - μέσω της θυγατρικής της Diakinisis SA. – με την COSCO PCT. Η συμφωνία αφορά την εκτέλεση έργου φορτοεκφορτώσεων και διακίνησης των containers που καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά, και ειδικά στον προβλήτα ΙΙ, που έχει παραχωρηθεί στην COSCO PCT για την επόμενη 35ετία.

Πρόκειται για μια συνεργασία η οποία αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε εθνικό επίπεδο, δεδομένου ότι αποτελεί μια από τις πρώτες συμφωνίες που προκύπτουν μέσα στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας της Ελλάδας με τον όμιλο της COSCO και διαμορφώνει τις κατάλληλες συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα.

Η βαρύτητα της εν λόγω συνεργασίας επισφραγίστηκε με την επίσκεψη του Capt. Wei Jiafu, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της COSCO στις εγκαταστάσεις της εταιρίας DIAKINISIS.

Ο κ. Αλέξανδρος Κατσιώτης, Πρόεδρος του Ομίλου εταιριών ΕLGEKA, δήλωσε σχετικά: «Σε μια περίοδο κρίσης όπως αυτή που βιώνει η Ελλάδα σήμερα, είναι εξαιρετικά σημαντικό μια ελληνική εταιρεία να προχωρά σε αυτού του είδους τις συμφωνίες, οι οποίες ‘ανοίγουν’ τον δρόμο για περαιτέρω ανάπτυξη σε μελλοντικές συνεργασίες και σε εθνικό επίπεδο.»

Η διεύρυνση της συνεργασίας ανάμεσα στους δύο Ομίλους προέκυψε μετά από την επιτυχημένη δίμηνη συνεργασία τους, που ξεκίνησε τέλος Μαρτίου 2010, κατά τη διάρκεια της οποίας η DIAKINISIS επέδειξε συνέπεια, ακρίβεια και αποτελεσματικότητα, διασφαλίζοντας έναν αξιόπιστο συνεργάτη για τον κινεζικό κολοσσό.

Η οργάνωση και οι υποδομές της DIAKINISIS σε συνδυασμό με την υποστήριξη που παρέχει ο μητρικός όμιλος ΕLGEKA, ο οποίος παρουσίασε τζίρο €318 εκατομμύρια το 2009 και απασχολεί 1750 άτομα προσωπικό, οδήγησαν στην επιλογή της από την COSCO ως τον κύριο ‘παίκτη’ στο θέμα των συνεργασιών που αναζητούσε για την υλοποίηση των επιχειρηματικών της σχεδίων στο λιμάνι του Πειραιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v