Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yalco: Συρρίκνωση ζημιών στο τρίμηνο 2010

Τα μετά φόρους αποτελέσματα (ζημιές) του Ομίλου της Yalco για το α' τρίμηνο του 2010 διαμορφώθηκαν στο ύψος των 1,332 εκατ. ευρώ έναντι 1,392 εκατ. ευρώ.

Yalco: Συρρίκνωση ζημιών στο τρίμηνο 2010
Τα μετά φόρους αποτελέσματα (ζημιές) του Ομίλου της Yalco για το α' τρίμηνο του 2010 διαμορφώθηκαν στο ύψος των 1,332 εκατ. ευρώ έναντι 1,392 εκατ. ευρώ.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η αβεβαιότητα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τα ληφθέντα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος και του χρέους αλλά και η απόφαση της Διοίκησης να διακόψει τη δραστηριότητα στην Ουγγαρία, με την πώληση της θυγατρικής της, συνέβαλλαν καθοριστικά στη διαμόρφωση των μεγεθών του Ομίλου κατά το 1ο τρίμηνο του 2010.

Όπως ήταν αναμενόμενο τα ληφθέντα μέτρα και η αβεβαιότητα στις οικονομικές εξελίξεις, περιόρισαν σημαντικά την καταναλωτική δαπάνη, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις των εταιριών του Ομίλου να διαμορφωθούν σε χαμηλότερα επίπεδα εκείνων της αντίστοιχης περιόδου του 2009.

Η μείωση αυτών των πωλήσεων όπως ήταν φυσικό περιόρισε και τη λειτουργική κερδοφορία.
Σε αντιστάθμισμα των πιο πάνω εξελίξεων, η Διοίκηση με παρεμβάσεις της πέτυχε μείωση των συνολικών δαπανών διοίκησης και διάθεσης, με αποτέλεσμα τα προ και μετά φόρων αποτελέσματα της μητρικής και προ του κόστους διακοπής των εργασιών της θυγατρικής στην Ουγγαρία να είναι βελτιωμένα εκείνων του 1ο τριμήνου του 2009.

Παρόμοιες παρεμβάσεις θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της τρέχουσας χρήσης τόσο στο επίπεδο δαπανών όσο και στην αξιολόγηση των θυγατρικών της εταιριών, έτσι ώστε και παρά τις εξωγενείς οικονομικές συνθήκες να εξασφαλιστούν αποδεκτά οικονομικά αποτελέσματα, αλλά κυρίως να εξασφαλιστούν προϋποθέσεις ενοποιημένων αποτελεσμάτων στα επίπεδα της μητρικής κατά τη χρήση του 2011 με σημερινά δεδομένα. Αναλυτικότερα, τα μεγέθη Ομίλου και μητρικής παρουσίασαν την πιο κάτω πορεία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2009.

Πωλήσεις

Οι πωλήσεις του Ομίλου διαμορφώθηκαν στο ύψος των 11,05 εκατ. ευρώ έναντι 12,5 εκατ. ευρώ, της δε μητρικής στο ύψος των 7,66 εκατ. ευρώ έναντι 8,95 εκατ. ευρώ - είναι δηλαδή μειωμένες κατά 11,63% και 14,45% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2009.

Αποτελέσματα

Τα μετά φόρους αποτελέσματα (ζημιές) του Ομίλου διαμορφώθηκαν στο ύψος των 1,332 εκατ. Ευρώ έναντι 1,392 εκατ. ευρώ, μειωμένες ζημιές κατά 60 χιλιάδες ευρώ, της δε μητρικής και προ της αποσβέσεως της εφάπαξ ζημιάς από την πώληση της θυγατρικής στην Ουγγαρία, διαμορφώθηκαν στο ύψος των 362 χιλιάδων ευρώ ζημιές έναντι 228 χιλιάδων ευρώ ζημιών του 2009.

Η εφάπαξ επιβάρυνση των αποτελεσμάτων της μητρικής του πρώτου τριμήνου του 2010 από τη μεταβίβαση της θυγατρικής στην Ουγγαρία ανήλθε στο ύψος των 2,452 εκατ. ευρώ.

Δαπάνες Λειτουργίας

Οι συνολικές δαπάνες Διοίκησης, Διάθεσης και χρηματοοικονομικά έξοδα του Ομίλου, διαμορφώθηκαν στο ύψος των 5,655 εκατ. ευρώ έναντι 5,983 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2009, μειωμένες κατά 5,48%.

Υποχρεώσεις

Οι συνολικές υποχρεώσεις του Ομίλου κατά την 31/03/2010 παρέμειναν στα επίπεδα του πρώτου τριμήνου του 2009, παρά τις δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις που σημειώθηκαν κατά το τρέχον τρίμηνο.

Η Διοίκηση του Ομίλου όπως προαναφέρθηκε, θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προσαρμογής στα νέα οικονομικά δεδομένα και θα κάνει τις απαιτούμενες προσαρμογές έτσι ώστε να συνεχισθεί η διαχρονική κερδοφόρα πορεία της μητρικής εταιρείας με ελαχιστοποίηση και μηδενισμό των απωλειών από τις θυγατρικές της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v