Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρι Κρι: Μείωση 73,95% στα καθαρά κέρδη ομίλου

Μείωση 73,95% στα κέρδη μετά από φόρους, που αντιστοιχούν στους ιδιοκτήτες της μητρικής, παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου της Κρι Κρι στο α' τρίμηνο του 2010, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Κρι Κρι: Μείωση 73,95% στα καθαρά κέρδη ομίλου
Μείωση 73,95% στα κέρδη μετά από φόρους, που αντιστοιχούν στους ιδιοκτήτες της μητρικής, παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου της Κρι Κρι στο α' τρίμηνο του 2010, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην παρούσα περίοδο, η Διοίκηση προχώρησε σε αλλαγή της λογιστικής μεθόδου υπολογισμού των εκπτώσεων και παροχών που αφορούν στις πωλήσεις παγωτού εσωτερικού και καταχωρίζονται στους λογαριασμούς περιοδικής κατανομής, των ενδιάμεσων οικονομικών καταστάσεων. Εξαιτίας της ανωτέρω αλλαγής λογιστικής εκτίμησης, ο κύκλος εργασιών και τα μεγέθη της κερδοφορίας της παρούσας περιόδου εμφανίζονται στην τρέχουσα περίοδο μειωμένα κατά € 689.582.

Σημειώνεται ότι η ανωτέρω αλλαγή λογιστικής εκτίμησης δεν επηρεάζει επ' ουδενί τα μεγέθη των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων, αλλά αφορά αποκλειστικά στην απεικόνιση των μεγεθών που παρουσιάζονται στις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις.

Χωρίς την ανωτέρω αλλαγή λογιστικής εκτίμησης, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας θα διαμορφωνόταν σε € 9.236 χιλ. έναντι € 7.969 χιλ το α' τρίμηνο του 2009 (μεταβολή +15,9%).

Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας θα διαμορφωνόταν σε € 875 χιλ. έναντι € 797 χιλ το α' τρίμηνο του 2009 (μεταβολή +9,7%).

Βάσει των οικονομικών καταστάσεων που δημοσιεύονται, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε € 8.834 χιλ. έναντι € 8.164 χιλ το 2009, ενώ τα μεγέθη της κερδοφορίας του ομίλου διαμορφώνονται ως εξής:

Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε € 625 χιλ έναντι € 1.372 χιλ. το α' τρίμηνο 2009, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε € 25 χιλ., από € 741 χιλ. το 2009

Τέλος, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, που αντιστοιχούν στους ιδιοκτήτες της μητρικής, ανήλθαν σε € 180 χιλ., έναντι € 691 χιλ. της αντίστοιχης προηγούμενης περιόδου, παρουσιάζοντας μείωση 73,95%.

Σε εταιρικό επίπεδο, ο κύκλος εργασιών της Κρι-Κρι ανήλθε σε € 8.547 χιλ έναντι € 7.969 χιλ. το 2009. Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των € 185 χιλ, από € 798 χιλ. το 2009.

Σημειώνεται, ότι το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, όπως διαμορφώνεται στο εσωτερικό της χώρας, έχει οδηγήσει σε πτωτική πορεία και τους κλάδους που δραστηριοποιείται η Κρι-Κρι. Για το λόγο αυτό, η διοίκηση της εταιρείας καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες προς δύο κατευθύνσεις.

Από τη μία μεριά επιδιώκει ενίσχυση των μεριδίων της εταιρείας στην εγχώρια αγορά, αξιοποιώντας τη γεωγραφική επέκταση και το λανσάρισμα νέων προϊόντων. Παράλληλα, επιδιώκει την αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζονται στις κοντινές αγορές του εξωτερικού, ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά των πωλήσεων και μείωση της εξάρτησης από συγκεκριμένες αγορές. Στο α' τρίμηνο 2010, οι πωλήσεις του ομίλου στο εξωτερικό ανήλθαν σε € 2.990 χιλ, έναντι € 1.184 στο α' τρίμηνο 2009.

Η διοίκηση της Κρι-Κρι διατηρεί επιφυλακτική στάση αναφορικά με την κατάσταση και τις εξελίξεις στο οικονομικό περιβάλλον. Η παρούσα οικονομική κρίση δημιουργεί πρόσθετη αβεβαιότητα αναφορικά με τα μακροοικονομικά μεγέθη της "πραγματικής" οικονομίας και τη ζήτηση καταναλωτικών προϊόντων. Έτσι, υπό τις παρούσες συνθήκες μη ομαλής λειτουργίας των πιστωτικών αγορών καθίσταται ιδιαίτερα σημαντική η διατήρηση υψηλής ρευστότητας και χαμηλού καθαρού δανεισμού για τον Όμιλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v