Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΙΔΜΑ: Προς εκμετάλλευση ακίνητο 35 στρεμμάτων

Μετά την περυσινή μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 20% μέσα στο 2009 (υπήρξε και περιορισμός θέσεων εργασίας), η ΣΙΔΜΑ στοχεύει σε νέο ψαλίδισμα των φετινών της εξόδων κατά 6,5%.

ΣΙΔΜΑ: Προς εκμετάλλευση ακίνητο 35 στρεμμάτων
Μετά την περυσινή μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 20% μέσα στο 2009 (υπήρξε και περιορισμός θέσεων εργασίας), η ΣΙΔΜΑ στοχεύει σε νέο ψαλίδισμα των φετινών της εξόδων κατά 6,5%.

Στο ποσό αυτό μάλιστα, δεν συμπεριλαμβάνεται η ωφέλεια που θα προκύψει για την εισηγμένη από τη σχεδιαζόμενη μεταφορά της αποθήκης του Ασπροπύργου στις εγκαταστάσεις των Οινοφύτων (θα επηρεάσει τα αποτελέσματα του 2011).

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας, κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ, «η κίνηση αυτή όχι μόνο θα περιορίσει τις ανάγκες σε προσωπικό, αλλά επιπλέον θα απελευθερώσει το ακίνητο του Ασπροπύργου, έκτασης 35 στρεμμάτων, η πώληση ή η ενοικίαση του οποίου θα αποφέρει σημαντικό όφελος».

Το πρώτο φετινό τετράμηνο κινήθηκε καλύτερα σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό, καθώς όχι μόνο αυξήθηκε ο όγκος των πωλήσεων, αλλά επιπλέον θετικά επηρέασε και η ανοδική πορεία της τιμής του μετάλλου.

«Η όλη εικόνα επιδεινώθηκε τον Μάιο και τώρα περιμένουμε να δούμε το πόσο θα επηρεάσει την εγχώρια ζήτηση το κλίμα που θα διαμορφωθεί από την προσφυγή στο ΔΝΤ και από τα σκληρά οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν», απάντησε η διοίκηση σε ερώτημα για το πώς βλέπει τις εξελίξεις της φετινής χρονιάς για να συμπληρώσει:

«Πέρυσι ήταν η χειρότερη χρονιά των τελευταίων δεκαετιών για τον κλάδο και λόγω της πτώσης στην τιμή του μετάλλου, το μικτό κέρδος ήταν αρνητικό. Φέτος, πουλάμε με θετικό μικτό κέρδος. Ευχάριστη επίσης εξέλιξη για φέτος είναι η διεύρυνση των μεριδίων μας στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα στη Ρουμανία».

Σχέσεις με τράπεζες - ομολογιακό δάνειο

Αναφερόμενος στις σχέσεις της ΣΙΔΜΑ με τις τράπεζες, ο κ. Μπεναρδούτ ανέφερε ότι «είναι πολύ καλές», ενώ ο οικονομικός διευθυντής της εισηγμένης κ. Μιχάλης Σαμωνάς επισήμανε ότι «η εταιρία σημείωσε πέρυσι θετικές λειτουργικές ταμειακές και μείωσε τον καθαρό της δανεισμό. Κάνουμε χρήση περίπου του 60% των διαθέσιμων γραμμών μας, ενώ ασφαλίζουμε περισσότερο από το 80% τις απαιτήσεις μας, προκειμένου να είμαστε θωρακισμένοι απέναντι σε ενδεχόμενα επισφαλειών».

Κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση τέλος, αποφασίστηκε η αλλαγή όρων παλαιού ομολογιακού δανείου, με την αύξηση του spread κατά κάτι λιγότερο από 100 μονάδες βάσης. Το δάνειο αυτό είχε συναφθεί στο παρελθόν με πολύ ελκυστικούς όρους και τώρα η αναπροσαρμογή του έρχεται να απεικονίσει –σε έναν σχετικά μικρό βαθμό- τις επιπτώσεις από τη γενικότερη μακροοικονομική επιδείνωση της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v