Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΙΔΜΑ: Νέο Δ.Σ. - Δεν διανέμει μέρισμα

Τη μη διανομή μερίσματος και την εκλογή νέου Δ.Σ. αποφάσισε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας ΣΙΔΜΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες 17 Ιουνίου 2010.

ΣΙΔΜΑ: Νέο Δ.Σ. - Δεν διανέμει μέρισμα
Τη μη διανομή μερίσματος και την εκλογή νέου Δ.Σ. αποφάσισε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας ΣΙΔΜΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες 17 Ιουνίου 2010.

Το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από τα ακόλουθα μέλη:

1. Μαρσέλ Αμαρίλιο - Πρόεδρος Μη Εκτελεστικό Μέλος.

2. Σαράντος Μήλιος - Αντιπρόεδρος Εκτελεστικό Μέλος.

3. Δανιήλ Μπεναρδούτ Διευθύνων Σύμβουλος Εκτελεστικό Μέλος.

4. Νικόλαος Μαρίου - Εκτελεστικό Μέλος.

5. Κωνσταντίνος Καρώνης Μη Εκτελεστικό Μέλος.

6. Αναστάσιος Κολυβάνος - Εκτελεστικό Μέλος.

7. Χαϊμ Ναχμίας - Εκτελεστικό Μέλος.

8. Γεώργιος Κατσαρός - Μη Εκτελεστικό Ανεξάρτητο Μέλος.

9. Σάρρα Σαλμόνα - Μη Εκτελεστικό Ανεξάρτητο Μέλος.

Η θητεία του Δ.Σ. είναι μονοετής και λήγει την ημέρα της επόμενης ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

Τέλος, εγκρίθηκε από την ΓΣ η απόφαση του ΔΣ της 28/01/2010 σχετικά με την υπογραφή πρόσθετης πράξης με την HSBC, η οποία τροποποίησε δύο όρους της από 09/09/2008 σύμβασης ομολογιακού δανείου και συγκεκριμένα την αύξηση των σειρών έκδοσης του Δανείου και την αύξηση του Περιθωρίου επί του Βασικού Επιτοκίου.

Κατά την παρουσία των αποτελεσμάτων της εταιρίας στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης η Διοίκηση αναφέρθηκε στα κυριότερα γεγονότα που χαρακτήρισαν το 2009 και τη μέχρι τώρα περίοδο του 2010.

Αναφέρθηκε ότι το 2009 ήταν η χειρότερη χρονιά της τελευταίας εικοσαετίας για τον κλάδο του χάλυβα τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Εταιρείες παγκοσμίου βεληνεκούς υπέστησαν πρωτοφανείς ζημιές, εξαιτίας της απότομης και σημαντικότατης πτώσης των τιμών του χάλυβα.
 
Η ΣΙΔΜΑ σε περιβάλλον παγκόσμιας οικονομικής αναταραχής, κατόρθωσε να αυξήσει την παρουσία της στα Βαλκάνια.

Κατά την τελευταία εξαετία, η στρατηγική τοποθέτηση στις αγορές των Βαλκανίων, με συνολικές επενδύσεις ύψους μεγαλύτερου των 30 εκ. ευρώ, για τη δημιουργία των κέντρων επεξεργασίας χάλυβα σε Ρουμανία και Βουλγαρία, βοηθούν την Εταιρία να αυξάνει σταδιακά το μερίδιο αγοράς της στις γειτονικές αυτές χώρες.

Το 2009, η Εταιρεία προχώρησε σε σειρά ενεργειών με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης, με κυριότερες τη μείωση των λειτουργικών εξόδων της κατά 20% σε σχέση με το 2008 καθώς και σε μείωση των κεφαλαιουχικών δαπανών της κατά 8,5 εκ. ευρώ.

Το 2010, έχοντας στόχο την περαιτέρω μείωση των λειτουργικών της εξόδων, η Εταιρεία επισπεύδει την προγραμματισμένη από καιρό μετεγκατάσταση των αποθηκών του Ασπροπύργου στα Οινόφυτα.

Έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία χορήγησης των απαραίτητων εγκρίσεων για την κατασκευή νέων αποθηκών στα Οινόφυτα με στόχο την σταδιακή μεταφορά όλων των λειτουργιών της εκεί έως το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Με την ενέργεια αυτή η Εταιρία θα μειώσει σημαντικά τα λειτουργικά της έξοδα. Από δε την μελλοντική πώληση ή την ενοικίαση των εγκαταστάσεων του Ασπροπύργου, έκτασης 35 στρεμμάτων περίπου, η Εταιρία θα έχει σημαντικό οικονομικό όφελος.

Η Διοίκηση της Εταιρίας αναφέρθηκε επίσης στις διακυμάνσεις των τιμών, τα αποθέματα και την ζήτηση του χάλυβα, καθώς και στις επισφάλειες της αγοράς. Μετά την έντονη αύξηση του πρώτου φετινού τετραμήνου, ακολούθησε ελαφρά διόρθωση των τιμών διεθνώς.

Τα αποθέματα εταιρειών του κλάδου σε Ευρωπαϊκό επίπεδο έχουν επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα σε σχέση με το μέσο όρο του 2009. Η ζήτηση της εγχώριας αγοράς, ενώ παρουσίασε ικανοποιητική πορεία το πρώτο τετράμηνο του έτους, μειώθηκε τον περασμένο μήνα και παραμένει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Τα νέα οικονομικά μέτρα, η καθυστέρηση νέων επενδύσεων και η δραστική μείωση της χρηματοδότησης των μικρών κυρίως επιχειρήσεων από τις Τράπεζες με την ταυτόχρονη αύξηση του κόστους δανεισμού, έχουν άμεση επίδραση στη ρευστότητα και την κατανάλωση στην αγορά. Ενώ ο αριθμός των επισφαλειών στην αγορά έχει αυξηθεί σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, η Εταιρεία ακολουθώντας πάντοτε αυστηρή πιστωτική πολιτική εξακολουθεί να καλύπτει τα υπόλοιπα πελατών της μέσω Ασφαλιστικών Εταιρειών σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%.

Τέλος έγινε αναφορά στην ιδιαίτερη σημασία της παρουσίας της Εταιρίας σήμερα σε Βουλγαρία και Ρουμανία, μέσω των θυγατρικών της, καθώς είναι πεποίθηση της πως οι χώρες αυτές θα ανακάμψουν με γρηγορότερους ρυθμούς από ότι η εγχώρια αγορά.

Όσο αφορά το 2010, προτεραιότητα της Εταιρείας είναι η διατήρηση της ρευστότητας, η περαιτέρω μείωση των γενικών εξόδων και η προσαρμογή στην πραγματικότητα της ελληνικής αγοράς, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την επιβολή των νέων οικονομικών μέτρων. Το πρώτο τρίμηνο του έτους σε επίπεδο Ομίλου οι ζημιές μετά φόρων μειώθηκαν δραστικά σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009 από 6.083 χιλ. ευρώ σε 1.863 χιλ. ευρώ, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην σταθερή βελτίωση των τιμών διεθνώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v