Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

F.T.: Ενδιαφέρον Κατάρ για αγορά μεριδίου σε ΕΤΕ

Σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να προχωρήσει σε αγορά μεριδίου στην Εθνική Τράπεζα βρίσκεται η Qatar Investment Authority, σύμφωνα με δημοσίευμα των "Financial Times", που επικαλούνται καλά πληροφορημένες πηγές.

F.T.: Ενδιαφέρον Κατάρ για αγορά μεριδίου σε ΕΤΕ
Σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να προχωρήσει σε αγορά μεριδίου στην Εθνική Τράπεζα βρίσκεται η Qatar Investment Authority (QIA), σύμφωνα με δημοσίευμα των "Financial Times", που επικαλούνται καλά πληροφορημένες πηγές.

Όπως αναφέρουν οι «F.T.», το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο του Κατάρ, μέσω της θυγατρικής του Qatar Holding πιθανώς να αγοράσει μερίδιο από 5% έως 7% της ΕΤΕ έναντι 250 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για κλασσική στρατηγική του αραβικού επενδυτικού ταμείου το οποίο είθισται να αγοράζει μερίδια σε επιχειρήσεις χαμηλότερα του 10%.

Η αποκάλυψη των διαπραγματεύσεων κατέφθασε μετά την προτροπή του Ελληνα πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, την περασμένη εβδομάδα, προς τις ελληνικές τράπεζες να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις.

Ο κ. Παπανδρέου σε δηλώσεις του στην καναδική τηλεόραση υποστήριξε ότι κρατικά επενδυτικά ταμεία ενδιαφέρονται για αγορά μεριδίων σε ελληνικές τράπεζες, χωρίς, όμως, να αποκαλύψει ποια είναι αυτά.

Σύμβουλος στις διαπραγματεύσεις είναι η Morgan Stanley, αλλά τόσο αυτή όσο και η QIA δεν θέλησαν να σχολιάσουν τις φήμες.

Πάντως η «F.T.» υποστηρίζουν ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ κ. Απόστολος Ταμβακάκης έθιξε το θέμα, για πιθανές επενδύσεις του Κατάρ κατά το πρόσφατο ταξίδι του στον Περσικό Κόλπο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η QIA κατέχει, ήδη, μερίδιο 4% στην Alpha Bank, το οποίο είχε αγοράσει πριν ξεσπάσει η ελληνική κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v