Space Hellas: Προσδοκά ανάκαμψη από το φθινόπωρο

Την ανάκαμψη των οικονομικών της επιδόσεων από το προσεχές φθινόπωρο προσδοκά η διοίκηση της Space Hellas.

Space Hellas: Προσδοκά ανάκαμψη από το φθινόπωρο
Την ανάκαμψη των οικονομικών της επιδόσεων από το προσεχές φθινόπωρο προσδοκά η διοίκηση της Space Hellas, καθώς από τότε ελπίζεται ότι όχι μόνο θα αρχίσουν να προκηρύσσονται κάποια έργα του ΕΣΠΑ, αλλά και ότι θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται έργα ύψους 16 εκατ. που η εισηγμένη έχει υπογράψει κατά το παρελθόν, αλλά έχουν «κολλήσει» μέχρι νεωτέρας (προφανώς λόγω ελλείψεως κρατικών πόρων).

Περιορισμένη υποχώρηση στον κύκλο εργασιών (από τα 49,6 γύρω στα 44-45 εκατ. ευρώ) και θετικό αποτέλεσμα, (κοντά σε αυτό του 2009 όταν τα κέρδη προ φόρων είχαν διαμορφωθεί στα 318 χιλ.) αναμένει για φέτος η Space Hellas, παρά τη δυσμενή συγκυρία που χαρακτηρίζει τον κλάδο της πληροφορικής.

«Το 2009 και το 2010 ζούμε πρωτόγνωρες οικονομικές καταστάσεις, με τις επιχειρήσεις να δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης. Παρόλα αυτά, όπως και το 2009 έτσι και φέτος, θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και θα φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα» δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Δημήτρης Μανωλόπουλος.

Η διοίκηση της εταιρείας αποδίδει τις έντονες δυσχέρειες στην αγορά κυρίως στη στάση του δημοσίου που από τη μια πλευρά από την αρχή του 2009 έως και σήμερα δεν έχει «βγάλει» έργα στην αγορά, καθώς ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα μάλιστα με το Γενικό Διευθυντή της Space Hellas κ. Γιάννη Λαγογιάννη, η εταιρεία έχει αναλάβει ήδη δημόσια έργα ύψους 16 εκατ. ευρώ που δεν έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται. Η υλοποίησή τους ελπίζεται ωστόσο να αρχίσει από το προσεχές φθινόπωρο με την εκκίνηση του ΕΣΠΑ.

Πέρα αυτών των έργων, η εισηγμένη έχει υπογράψει και μια σειρά άλλων συμβάσεων (έργο του Υπουργείου Εξωτερικών, του ΙΚΑ, της Αστυνομίας, κ.α.) καθώς και κάποιες επεκτάσεις παλαιότερων συμβάσεων, τα οποία αναμένεται να ενισχύσουν μελλοντικά τη δραστηριότητα της εταιρείας.

Αντίθετα με τα δημόσια έργα που έχουν «παγώσει» κατά το τελευταίο 18μηνο, ανοδικά κινούνται οι εργασίες προς τον ιδιωτικό τομέα, καθώς στο σχετικό κομμάτι η Space Hellas σημείωσε άνοδο 7% πέρυσι και 4% στο πρώτο φετινό τρίμηνο. Η βελτίωση αυτή σημειώθηκε σε μια πτωτική συγκυρία και οφείλεται σε αυξημένα μερίδια αγοράς.

«Υπάρχουν θετικές προοπτικές»

Πέραν αυτών, σημαντικές προσπάθειες γίνονται για την ανάληψη εργασιών στο εξωτερικό, για έργα στα οποία η εισηγμένη ήδη διαθέτει σημαντική εμπειρία.

Αξιοσημείωτη εξέλιξη επίσης είχαμε και στο μέτωπο του πανελλήνιου δικτύου τεχνικής υποστήριξης, το οποίο πλέον προσφέρει πέρα από υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και υπηρεσίες πληροφορικής.

Γενικότερα, η Space Hellas προσπαθεί να παρακολουθεί τις τεχνολογίες αιχμής και το πώς αυτές διαμορφώνονται από χρόνο σε χρόνο, προκειμένου να προσφέρει τα σχετικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το management της εταιρείας, «θετικές προοπτικές υπάρχουν» καθώς οποιαδήποτε αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας περνά κυρίως μέσα από τις νέες τεχνολογίες και πολύ λιγότερο από τον αυξημένο χρόνο εργασίας».

Επίσης, ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη για το δημόσιο να κάνει χρήση των νέων τεχνολογιών, προκειμένου να περιορίσει τις δαπάνες του.

Η χθεσινή γενική συνέλευση της εταιρείας αποφάσισε την ακύρωση των ιδίων μετοχών και το reverse split της μετοχής, με την αντικατάσταση 4 παλαιών με 1 νέα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΓΣ αποφάσισε την ακύρωση πεντακοσίων χιλιάδων (500.000) ιδίων μετοχών της εταιρείας, οι οποίες δεν διανεμήθηκαν στους δικαιούχους του προγράμματος παροχής δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών, με ανάλογη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά διακόσιες χιλιάδες ευρώ (200.000,00€) και μείωση του συνολικού αριθμού των μετοχών. Οι ως άνω μετοχές εμφανίζονται στο μετοχολόγιο της εταιρίας με μοναδικό Αριθμό Μητρώου Μετοχολογίου (Α.Μ.Μ.) 24595.

Έτσι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε δέκα εκατομμύρια τριακόσιες τριάντα χιλιάδες τετρακόσια σαράντα οκτώ Ευρώ (10.330.448,00€) Ευρώ και διαιρείται σε είκοσι πέντε εκατομμύρια οκτακόσιες είκοσι έξι χιλιάδες εκατόν είκοσι (25.826.120) κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές ονομαστικής αξίας 0,40 Ευρώ η κάθε μία, ολοσχερώς καταβεβλημένο.

Παραλληλα, η ΓΣ αποφάσισε την αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρείας από 0,40 Ευρώ σε 1,60 Ευρώ η καθεμία με μείωση του συνολικού αριθμού των μετοχών από είκοσι πέντε εκατομμύρια οκτακόσιες είκοσι έξι χιλιάδες εκατόν είκοσι (25.826.120) κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές σε έξι εκατομμύρια τετρακόσιες πενήντα έξι χιλιάδες πεντακόσιες τριάντα (6.456.530) κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, με αντικατάσταση των παλαιών μετοχών με τις νέες που θα εκδοθούν. Έτσι για κάθε 4 μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,40 Ευρώ που κατέχουν οι κ.κ. μέτοχοι θα λάβουν μία (1) νέα μετοχή με τη νέα ονομαστική αξία 1,60 Ευρώ.

Επιπλέον, η ΓΣ εξέλεξε ως νέο ΔΣ τους ακόλουθους:

1. Δημήτριο Σπυρίδωνος Μανωλόπουλο, κάτοικο Ν. Ερυθραίας Ν. Αττικής, Θεμιστοκλέους 1β, Α.Δ.Τ. ΑΖ 549717, Ημερομηνία Γέννησης 21-4-1944, υπηκοότητα ελληνική.
2. Παρασκευά Δημητρίου Δροσινό, κάτοικο Ν. Σμύρνης Ν. Αττικής, Δεπάστα 2, Α.Δ.Τ. ΑΒ 275447, Ημερομηνία Γέννησης 9-7-1946, υπηκοότητα ελληνική.
3. Χρήστο Παναγιώτου Μπέλλο, κάτοικο Αγ. Παρασκευής Ν. Αττικής, Βαλαωρίτου 6 , Α.Δ.Τ ΑΑ 057916, Ημερομηνία Γέννησης 22-1-1938, υπηκοότητα ελληνική.
4. Γεώργιο Παναγιώτου Λαγογιάννη, κάτοικο Παπάγου Ν. Αττικής, Κύπρου 85, Α.Δ.Τ. ΑΒ 291787, Ημερομηνία Γέννησης. 27-9-1957, υπηκοότητα ελληνική.
5. Σπύρο Δημητρίου Μανωλόπουλο, κάτοικο Ν. Ερυθραίας Ν. Αττικής, Βελισαρίου 13Α, Α.Δ.Τ. ΑΗ 641298, Ημερομηνία Γέννησης 15-12-1976, υπηκοότητα ελληνική.
6. Δημήτριο Ευαγγέλου Χουχουλή, κάτοικο Πολυδρόσου Ν. Αττικής, οδός Παύλου Μελά 16, Ημερομηνία Γέννησης 29-11-1965, Α.Δ.Τ. ΑΒ 054349, υπηκοότητα Ελληνική.
7. Λύσανδρο Κωνσταντίνου Καπόπουλο, κάτοικος Χολαργού Αττικής, οδός Θάλειας 12, Ημερομηνία Γέννησης 28-8-1968, Α.Δ.Τ. Φ 008424, υπηκοότητα Ελληνική.
Η Γενική Συνέλευση με την αυτή απόφασή της εξέλεξε παμψηφεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ως ανεξάρτητα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας τους κ.κ. Δημήτριο Χουχουλή και Λύσανδρο Καπόπουλο.

Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι σύμφωνα με το καταστατικό πενταετής, αρχομένη από της καταχωρήσεως της παρούσης αποφάσεως στο ΜΑΕ και λήγουσα με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που θα συνέλθει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v