Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δίας Ιχθ/γειες:Στρατηγική συμφωνία με τη Linnaeus

Η εταιρεία Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, ανακοινώνει ότι έχει καταλήξει σε καταρχήν συμφωνία για μια σημαντική τοποθέτηση στην εταιρεία από τον στρατηγικό επενδυτή Linnaeus Capital Partners BV (Linnaeus).

Δίας Ιχθ/γειες:Στρατηγική συμφωνία με τη Linnaeus
Η εταιρεία Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες , ανακοινώνει ότι έχει καταλήξει σε καταρχήν συμφωνία για μια σημαντική τοποθέτηση στην εταιρεία από τον στρατηγικό επενδυτή Linnaeus Capital Partners BV (Linnaeus).


Αναλυτικότερα η εταιρεία Linnaeus θα καλύψει το συνολικό ποσό της έκδοσης του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 15.000.000 ευρώ, που αποφασίστηκε από την τακτική Γενική Συνέλευση της 25ης Ιουνίου 2010.

Το ομολογιακό δάνειο θα έχει διάρκεια 3 έτη, και τιμή μετατροπής € 1,80. Οι ομολογίες θα μετατρέπονται υποχρεωτικά σε μετοχές κατά τη λήξη του ομολογιακού δανείου, σε περίπτωση που ο ομολογιούχος δεν τις έχει μετατρέψει σε προγενέστερο χρόνο.

Οι τελικές συμφωνίες για την έκδοση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, βρίσκονται στο στάδιο της τελικής διαπραγμάτευσης, με στόχο να οριστικοποιηθούν το συντομότερο δυνατό.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΙΑΣ, Στέλιος Πιτάκας, δήλωσε: "Η συνεργασία μας με ένα σημαντικό στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος συμμερίζεται το όραμά μας, είναι ένα σημαντικό και ταυτόχρονα ενθαρρυντικό βήμα για την εταιρεία μας και θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε τάχιστα στην υλοποίηση και πλήρη αξιοποίηση της δυναμικής που παρουσιάζουν τα άμεσα αλλά και μελλοντικά μας σχέδια."

Σχολιάζοντας την πρόσφατη επένδυση στην ΔΙΑΣ, η Managing Partner της Linnaeus, Anita Hamilton δήλωσε: "Θεωρούμε ότι ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας παρουσιάζει πολύ σημαντικές προοπτικές και πιστεύουμε ότι η ΔΙΑΣ είναι πολύ καλά τοποθετημένη στον κλάδο για να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξης που θα παρουσιαστούν."

Η Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες Α.Ε. είναι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις Μεσογειακής Ιχθυοκαλλιέργειας στην Ευρώπη που ειδικεύεται στην παραγωγή τσιπούρας και λαβρακίου με παραγωγική δυναμικότητα 20.000 τόνων ετησίως.

Η Linnaeus Capital Partners BV είναι ένα ανεξάρτητο private equity fund με έδρα το ’μστερνταμ που επενδύει κεφάλαια με σκοπό την ανάπτυξη σε μία σειρά από δυναμικούς κλάδους. Η Axia Ventures Group Ltd, ενήργησε ως αποκλειστικός σύμβουλος της Linnaeus στα πλαίσια αυτής της συναλλαγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v