Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ατλάντικ: Εξώδικο Λαουτάρη προς Ελγέκα

Εξώδικο προς την Ελγέκα, απέστειλε ο κ. Γαληνός Λαουτάρης, εκφράζοντας την αντίρρησή του για την μεταβίβαση σε αυτήν από την Ατλάντικ της εταιρίας ΒΗΤΑ-ΠΙ, λίγες μέρες πριν αιτηθεί η δεύτερη την είσοδό της στο άρθρο 99.  

Ατλάντικ: Εξώδικο Λαουτάρη προς Ελγέκα
Εξώδικο προς την ΕΛΓΕΚΑ, απέστειλε ο κ. Γαληνός Λαουτάρης, εκφράζοντας την αντίρρησή του για την μεταβίβαση σε αυτήν από την Ατλάντικ της εταιρίας ΒΗΤΑ-ΠΙ, λίγες μέρες πριν αιτηθεί η δεύτερη την είσοδό της στο άρθρο 99.

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


1) Βαρβάρας Λαουτάρη του Γαληνού, κατοίκου Χαλκίδας (οδός Μπιγόνιας αρ. 4)
2) Μαρίας Λαουτάρη του Γαληνού, κατοίκου Χαλκίδας (Επ. Τσάκαλη Μύτικας)
3) Γαληνού Λαουτάρη του Γεωργίου , κατοίκου Χαλκίδας (οδός Μιαούλη αρ. 34)

ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΟ- ΔΙΑΝΟΜΕΣ- ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ- ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ», η οποία εδρεύει στον Δήμο Εχεδώρου του Νομού Θεσσαλονίκης (Ο.Τ. 31 οδός ΔΑ 13 Β Φάση , 57022 ΒΙ.ΠΕ Σίνδου) και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣ:
1) Την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς , Κολοκοτρώνη 1 και Σταδίου- Αθήνα
2) Το Χρηματιστήριο Αθηνών, Λεωφ. Αθηνών 110- Αθήνα
3) Την Επιτροπή Ανταγωνισμού, Κότσικα 1Α και Πατησίων- Αθήνα
4) Την κα Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μεσογείων 119- Αθήνα
5) Τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας.

Με το από 20/7/2010 εξώδικό Σας, και επιχειρώντας να τοποθετηθείτε σε όσα «καταγγέλλουμε εις βάρος Σας» με το από 9/7/2010 εξώδικό μας, αναφέρεται μεταξύ άλλων, και συγκεκριμένα στις υπό στοιχείο 4 και 5 παραγράφους αυτού τα ακόλουθα:

«4) Οι αναφορές σας περί αποσχίσεως του κλάδου χονδρικής του ΑΤΛΑΝΤΙΚ και μάλιστα περί συμπράξεως σε αυτήν δεν μας αφορούν, διότι με βάση τα στοιχεία της εταιρείας ΒΗΤΑ-ΠΙ, από τα έγγραφα και τις αποφάσεις των οργάνων της, ουδόλως προκύπτει, σύμφωνα με το εταιρικό δίκαιο, απορρόφηση κάποιου «κλάδου» από αυτή.

5)Τις περαιτέρω κινήσεις της διοίκησης της ΑΤΛΑΝΤΙΚ για την υπαγωγή στο άρθρο 99 ΠτΚ δεν τις γνωρίζαμε, και αιφνιδίασαν και εμάς και σε κάθε περίπτωση οι ενέργειες της ΑΤΛΑΝΤΙΚ αποτελούν ζήτημα των αρμοδίων οργάνων αυτής.

Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε περαιτέρω αναφορά από την πλευρά σας «περί συμπράξεων»σε παρανομίες και ανοσιουργήματα και άλλα παρόμοια ηχηρά, θεωρούμε ότι είναι απολύτως ψευδή και εν γνώσει σας συκοφαντικά για την εταιρία μας, γεγονός που θα επισύρει βεβαίως τις νόμιμες συνέπειες.»

Τοποθετούμενοι στ’ ανωτέρω, και σε όσα συλλήβδην αναφέρετε στο προαναφερόμενο εξώδικό Σας σημειώνουμε κατ’ αρχάς, ότι εμμένετε να χαρακτηρίζετε την παράνομη «απόσχιση» του κλάδου της χονδρικής της ΑΤΛΑΝΤΙΚ, νόμιμη ενέργεια.

Και μόνο η θέση Σας αυτή δεικνύει πλήρη περιφρόνηση και αδιαφορία για τους Νόμους και τους θεσμούς.

Η δοσοληψία αυτή ως «παράνομη» θα ακυρωθεί, ήδη κινούμε τις νομικές γι’ αυτό διαδικασίες, και ΕΚ ΝΕΟΥ καλούμε τους αρμόδιους φορείς στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα να παρέμβουν αυτεπαγγέλτως όπως έχουν υποχρέωση.

Περαιτέρω όμως, τα «στοιχεία», και όχι οι εκτιμήσεις μας, δεικνύουν άμεση σχέση και εμπλοκή Σας, με τα Δοικητικά Συμβούλια της ΑΤΛΑΝΤΙΚ, της ΒΗΤΑ ΠΙ και κατ’ επέκταση, της οικογένειας Αποστόλου, «σε σύμπραξη σε παρανομίες και ανοσιουργήματα» όπως χαρακτηριστικά «αναφέρετε» στο προαναφερόμενο από 20/7/2010 εξώδικό Σας και συγκεκριμένα:
1ον : Από τις 30/6/2010 έχει κατατεθεί Αίτηση Πτωχεύσεως εις βάρος της ΑΤΛΑΝΤΙΚ.
Αυτό και μόνο καθιστά «απαγορευτική», «ύποπτη» και «αδιαφανή» την οποιαδήποτε συναλλαγή με την ΑΤΛΑΝΤΙΚ πόσο μάλλον όταν αυτή η συναλλαγή είναι και παράνομη όταν πρόκειται «για απόσχιση του κλάδου της χονδρικής» , αλλά εσείς «προχωρήσατε», «εκταμιεύοντας», το πολύ σεβαστό ποσό των 15.000.000 ευρώ περίπου, όπως ισχυρίζεσθε ότι καταβάλλατε.

Και προς αποφυγή κάθε παρερμηνείας:

Τεράστιο το ποσό των 15.000.000 ευρώ, υποπολλαπλάσιο όμως της αξίας της «χονδρικής», όπως αναλυτικά έχουμε αναφερθεί στο από 9/7/2010 εξώδικό μας προς εσάς και η οποία αξία της, ξεπερνά τα 75.000.000 ευρώ.

2ον : Από το από 20/7/2010 Δελτίο Τύπου, του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πληροφορηθήκαμε μεταξύ άλλων, από τη Διοίκηση της ΑΤΛΑΝΤΙΚ ότι :

α) Η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΒΗΤΑ ΠΙ, έλαβε χώρα στις 2/7/2010 και
β) Η «παραίτηση», από το δικαίωμα προτίμησης της ΑΤΛΑΝΤΙΚ έλαβε χώρα στις 7/7/2010.

Καίτοι από τις 30/6/2010 έχει κατατεθεί Αίτηση Πτώχευσης, εσείς «ολοκληρώνετε το έργο Σας», με παράνομες πράξεις, παράνομες διαδικασίες και σε «ύποπτη περίοδο».

3ον : Όπως επιχειρεί να «διευκρινίσει» η Διοίκηση της ΑΤΛΑΝΤΙΚ στις 16/7/2010 (Απαντώντας σε Επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς) αναφέρει ότι:

α) Το Δ.Σ. της ΑΤΛΑΝΤΙΚ στις 8/7/2010 «αποφάσισε» την υπαγωγή της Εταιρείας στο άρθρο 99.

β) Στην απόφασή του αυτή «οδηγήθηκε αναγκαστικά», διότι στις 7/7/2010 επεδόθη στην ΑΤΛΑΝΤΙΚ Διαταγή Πληρωμής.

Τα «στοιχεία» αποδεικνύουν ότι τ’ ανωτέρω είναι «ψευδή», «παραπλανητικά» και «ανειλικρινή» , και υλοποιούνται αποφάσεις που έχουν καταστρωθεί και παρθεί από καιρό με κάθε λεπτομέρεια, με πρώτιστο ΜΕΛΗΜΑ, το ξεπούλημα της χονδρικής πάση θυσία, με τη δική Σας «συμμετοχή», «συναίνεση» και «προθυμία».

4ον : Και για να «φρεσκάρουμε» τις μνήμες μας,

Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης του πακέτου της χονδρικής στην εταιρία Σας ,( ΕΛΓΕΚΑ), όπως υποστηρίζετε στις δημοσιεύσεις Σας, ολοκληρώθηκε στις 7 και 8 /7/2010 !!!

5ον : Και πέραν όλων των άλλων :

Ήταν «γνωστή» σε σας η πλήρης αδυναμία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΤΛΑΝΤΙΚ «να διαπραγματευτεί» μαζί σας όταν «γνωρίζατε» ότι :

α) Η πλειονότης των βασικών προμηθευτών είχαν «πάψει» να προμηθεύουν με προϊόντα τα καταστήματα της ΑΤΛΑΝΤΙΚ.

β) Σωρεία επιταγών της Εταιρείας σφραγίζονταν ή ανανεώνονταν συνεχώς.

γ) Οι Τράπεζες δεν δέχονταν τις επιταγές της ΑΤΛΑΝΤΙΚ.

δ) Όπως ΕΣΕΙΣ αναφέρετε στο εξώδικό Σας, «γνωρίζατε» ότι , το ποσό που καταβάλλατε για τη χονδρική, «δαπανήθηκε», για ΙΚΑ- Δημόσιο- τράπεζες και τρίτους και
 
6ον : Το σπουδαιότερον :

Όλα αυτά τα πράττατε ενώ είχε κατατεθεί από τις 30/6/2010, «Αίτηση Πτώχευσης», «την αγνοείτε» , και στο Εξώδικό σας δηλώνετε, δήθεν «αιφνιδιασμένοι» κι εσείς από την Αίτηση υπαγωγής του Δ.Σ. της ΑΤΛΑΝΤΙΚ στο άρθρο 99, ενώ είναι «ΒΕΒΑΙΟ», ότι η Αίτηση Υπαγωγής έχει «προσχεδιασθεί» και «το ξεπούλημα της χονδρικής», είναι «μέρος του συνολικού σχεδίου» , και «ενιαίο σχέδιο», με την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.

Τ’ ανωτέρω «αδιάσειστα» στοιχεία μας «υποχρεώνουν», να κινηθούμε δικαστικά και εναντίον Σας και το πράττουμε.

Σας θεωρούμε συνυπεύθυνους για την πλήρη απαξίωση της ΑΤΛΑΝΤΙΚ με τη «μεθόδευση ξεπουλήματος της χονδρικής», και θα κινηθούμε «άμεσα δικαστικά» για την ακύρωση της συγκεκριμένης πράξης.

Καλούμε τις «αρχές» και «φορείς» προς τους οποίους κοινοποιείται η παρούσα να ενεργοποιηθούν άμεσα, για την «προστασία» αυτής της μεγάλης Εταιρείας της ΑΤΛΑΝΤΙΚ, με τα 688 σημεία της χονδρικής, «που ξεπουλήθηκαν» στην ΕΛΓΕΚΑ με λιγότερα από 15.000.000 ευρώ.

Καλούμε τους φορείς και τις αρχές ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ τις «διαδικασίες» με τις οποίες «εν μια νυκτί», μια εταιρία, (ΕΛΓΕΚΑ), ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΤΗΣ, με μια αγορά 15.000.000 ευρώ;;;, «αποκτώντας» 688 σημεία πώλησης, ικανά «από μόνα τους» να «απορροφήσουν», ολόκληρο σχεδόν τον τζίρο του ομίλου της, «απογυμνώνοντας» και «καταστρέφοντας» έναν κολοσσό, όπως ήταν η ΑΤΛΑΝΤΙΚ.

Τους «καλούμε» να μας «ζητήσουν», «τα στοιχεία» που προαναφέρουμε, εφ’ όσον δεν τα «εντόπισαν» οι ίδιοι.

Το μέλλον της ΑΤΛΑΝΤΙΚ, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη χονδρική της και η Αίτηση Υπαγωγής της, στο άρθρο 99 μαρτυρεί «του λόγου το αληθές».

Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τον Αλέξανδρο Κατσιώτη του Γεωργίου, κάτοικο Κηφισιάς Αττικής , οδός Δημητρίου Γούναρη 3Β, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε.

ΕΜΠΟΡΙΟ- ΔΙΑΝΟΜΕΣ- ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ- ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ καθώς και να την επιδώσει προς αυτούς τους οποίους κοινοποιείται, προς γνώση τους και τις νόμιμες συνέπειες ,αντιγράφοντας αυτή ολόκληρη στις εκθέσεις του επιδόσεως.

Χαλκίδα 28 Ιουλίου 2010
ΟΙ ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΔΗΛΟΥΝΤΕΣ
1. Βαρβάρα Λαουτάρη
2. Μαρία Λαουτάρη
3. Γαληνός Λαουτάρης ‘’

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v