Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελγέκα: Νόμιμη η μεταβίβαση της ΒΗΤΑ ΠΙ

Διευκρινίσεις αναφορικά με τα εξώδικα που αναφέρονται στην εγκυρότητα της μεταβίβασης της εταιρίας "ΒΗΤΑ ΠΙ Α.Ε.Β.Ε.", παρέχει με ανακοίνωσή της η Ελγέκα.

Ελγέκα: Νόμιμη η μεταβίβαση της ΒΗΤΑ ΠΙ
Διευκρινίσεις αναφορικά με τα εξώδικα που αναφέρονται στην εγκυρότητα της μεταβίβασης της εταιρίας "ΒΗΤΑ ΠΙ Α.Ε.Β.Ε.", παρέχει με ανακοίνωσή της η ΕΛΓΕΚΑ.

Αναλυτικότερα, η ΕΛΓΕΚΑ, τονίζει ότι απέκτησε την εταιρία "ΒΗΤΑ ΠΙ Α.Ε.Β.Ε." έχοντας ως κριτήριο τη στρατηγική της ανάπτυξη στην αγορά του χονδρεμπορίου, δραστηριότητα η οποία σχετίζεται και είναι απόλυτα συναφής με τις υφιστάμενες εργασίες της Εταιρίας.

Η απόκτηση της "ΒΗΤΑ ΠΙ Α.Ε.Β.Ε." από την ΕΛΓΕΚΑ είναι απολύτως σύννομη και έγκυρη διότι κατά το χρόνο της μεταβίβασης, η συμβαλλόμενη εισηγμένη εταιρία "ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.Ε." είχε απόλυτη εξουσία διάθεσης των δικαιωμάτων προτίμησης και των μετοχών της "ΒΗΤΑ ΠΙ Α.Ε.Β.Ε.".

Εξάλλου, κατά το χρόνο της μεταβίβασης, δεν υπήρχε κανένας περιορισμός από οποιασδήποτε μορφής δικαστική απόφαση ή άλλο γεγονός περιοριστικό του δικαιώματος διάθεσης, το οποίο να επιφέρει συνέπειες σχετικής ή απόλυτης ακυρότητας της δικαιοπραξίας.

Επιπλέον, σχετικά με τα αναφερόμενα περί διενέργειας της μεταβίβασης εντός της δήθεν "ύποπτης περιόδου", αυτά είναι απολύτως αβάσιμα δεδομένου ότι γενικότερα η "ύποπτη περίοδος" ορίζεται με δικαστική απόφαση η οποία απαγγέλλει και την πτώχευση του οφειλέτη στην περίπτωση που υπάρχει μόνιμη και γενική αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του και παύση πληρωμών, γεγονός που δεν συμβαίνει με κανένα τρόπο στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Περαιτέρω, οι αναφορές στις εξώδικες δηλώσεις περί δήθεν "αποσχίσεως" κλάδου και συμπράξεως της εταιρίας μας σε παρανομίες και περί δήθεν μη έγκυρης μεταβίβασης της εταιρίας "ΒΗΤΑ ΠΙ Α.Ε.Β.Ε.", καθώς και άλλες παρόμοιες δηλώσεις που εκτοξεύονται προς εντυπωσιασμό και δημιουργία σύγχυσης είναι παντελώς αβάσιμες, ψευδείς και συκοφαντικές, η δε ΕΛΓΕΚΑ θα προβεί στην άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός της ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης για να αντιμετωπίσουν οι συντάκτες των εν λόγω δηλώσεων τις νόμιμες συνέπειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v