Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σίδμα: Ενέργειες για άρση της επιτήρησης

Η Σίδμα ενημερώνει ότι το σύνολο των μετοχών της παραμένει στην Επιτήρηση, επειδή οι λογιστικές ζημίες της χρήσεως που έληξε στις 31.12.09 είχαν διαμορφωθεί σε επίπεδο μεγαλύτερο του 30% της καθαρής της θέσης.

Σίδμα: Ενέργειες για άρση της επιτήρησης
Η ΣΙΔΜΑ ενημερώνει ότι το σύνολο των μετοχών της παραμένει στην κατηγορία Επιτήρησης, όπου μεταφέρθηκαν στις 12.4.2010 επειδή οι λογιστικές ζημίες της χρήσεως που έληξε στις 31.12.2009 είχαν διαμορφωθεί σε επίπεδο μεγαλύτερο από το 30% της καθαρής θέσης της Εταιρείας.
 
Ωστόσο σημειώνει η εταιρία τα αποτελέσματα τόσο το πρώτο όσο και κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους παρουσιάζονται βελτιωμένα σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών (συνυπολογίζοντας και τις πωλήσεις της εταιρίας για λογαριασμό τρίτων - αντιπροσωπεία) κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010, αυξήθηκε κατά 3% ενώ οι ζημιές μετά φόρων περιορίστηκαν στα 3,4 εκ. ευρώ έναντι 12,4 εκ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας μείωση 72,6 %.

Συνεπώς με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα εξαμήνου 2010, έχουν αρθεί οι λόγοι ένταξης των μετοχών της Εταιρίας στην κατηγορία Επιτήρησης.

Η Διοίκηση της Σίδμα συνεχίζει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την βελτίωση της οικονομικής της κατάστασης σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον τόσο της εσωτερικής αγοράς όσο και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Έχει προβεί μάλιστα στις ακόλουθες ενέργειες:

1.Βελτίωσε το προοδευτικό περιθώριο μικτού κέρδους της εταιρείας καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου από -4,7 % στο τέλος Δεκεμβρίου 2009 στο 8% στο τέλος Ιουνίου 2010.
 
2.Μείωσε τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας το πρώτο εξάμηνο του 2010 κατά 8% σε σχέση με αυτό του 2009, όπως φαίνεται και από τα δημοσιευμένα αποτελέσματα

3.Έδωσε προτεραιότητα στη ρευστότητα με τη συντηρητική διαχείριση των αποθεμάτων (μείωση κατά 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο) αλλά και τη μείωση των ημερών πίστωσης στην πελατεία, όπου παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά παρέμειναν στα επίπεδα του 2009.

4.Έχει ταμειακά διαθέσιμα ύψους 20 εκ. ευρώ και επαρκείς γραμμές από διακεκριμένα Τραπεζικά ιδρύματα .

5.Ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της μεταφοράς των εγκαταστάσεων του Ασπροπύργου στα Οινόφυτα, με στόχο την εκμετάλλευση του ακινήτου του Ασπροπύργου μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v