Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελβιεμέκ: Διευκρινίσεις για την αύξηση κεφαλαίου

Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 592.889,22€, με την έκδοση 403.326 νέων κοινών μετοχών, ονομαστικής αξίας 1,47€ εκάστη, αποφάσισε το ΔΣ της Ελβιεμέκ, όπως ανακοίνωσε η εταιρία. Αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας.

Ελβιεμέκ: Διευκρινίσεις για την αύξηση κεφαλαίου
Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 592.889,22€, με την έκδοση 403.326 νέων κοινών μετοχών, ονομαστικής αξίας 1,47€ εκάστη, αποφάσισε το ΔΣ της Ελβιεμέκ, όπως ανακοίνωσε η εταιρία. Αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας.

Αναλυτικά, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ΕΛΒΙΕΜΕΚ Αξιοποίηση Ακινήτων Εμπορευματικά Κέντρα Α.Ε. γνωστοποιεί προς τους κ.κ. μετόχους τα ακόλουθα:

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της 25/06/2010 αποφάσισε την υπέρ το άρτιο αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσό των 592.889,22€, με την έκδοση 403.326 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 1,47€ εκάστη, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 6 νέες μετοχές για κάθε 100 παλαιές μετοχές. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ανέρχεται σε 3,70€ ανά μετοχή.

Η διαφορά μεταξύ της τιμής έκδοσης και της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής, συνολικού ύψους 899.416,98€ θα αχθεί, σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, σε πίστωση του λογαριασμού "Αποθεματικό από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο".

Μετά την ως άνω αύξηση, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται σε 10.474.376,22 € και θα διαιρείται σε 7.125.426 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,47€ η κάθε μία. Τα συνολικά έσοδα της έκδοσης θα ανέλθουν σε 1.492.306,20€, υπό την προϋπόθεση της πλήρους κάλυψης.

Την 23/07/2010 καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών η K2-6829/23.07.2010 απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας.

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην παρούσα αύξηση με καταβολή μετρητών με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων ορίζεται η 6/9/2010. Από την ίδια ημερομηνία, οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην εν λόγω αύξηση και η τιμή εκκίνησης των μετοχών της εταιρείας στο Χ.Α. θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε συνδυασμό με την υπ' αριθμ. 26 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α., όπως ισχύει.

Δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι Μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 8/9/2010 για την εν λόγω εισηγμένη εταιρία.

Σύμφωνα με το άρθρο 5.3.1.2 παρ. 2 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, "εάν η αύξηση γίνεται εν όλω ή εν μέρει υπέρ των παλαιών μετόχων, η τιμή έκδοσης δεν μπορεί να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά τον χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης, εκτός εάν παρέχει σχετική δυνατότητα η Γενική Συνέλευση του εκδότη με ρητή απόφασή της".

Σημειώνεται ότι στη Γενική Συνέλευση των μετόχων δε λήφθηκε απόφαση, σύμφωνα με την οποία η τιμή έκδοσης να μπορεί να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης.

Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από τις 10/9/2010 έως και τις 24/9/2010. Η έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών συμπίπτει με την έναρξη της περιόδου άσκησής τους.

Επισημαίνεται, ότι η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων δεν θα είναι δυνατή τις τελευταίες τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη άσκησής τους. Ως λήξη της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών ορίζεται η λήξη της συνεδρίασης της 20/9/2010.

Τα δικαιώματα προτίμησης για την απόκτηση νέων μετοχών είναι μεταβιβάσιμα και θα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τα δικαιώματα θα είναι πιστωμένα στους Λογαριασμούς της Μερίδας κάθε δικαιούχου στο Σ.Α.Τ., την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσής τους. Τα δικαιώματα που δεν θα ασκηθούν μέχρι τη λήξη της περιόδου άσκησης (δηλαδή έως και την 24/9/2010) παύουν να ισχύουν.

Η άσκηση του δικαιώματος προτίμησης θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς. Για την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης οι κ.κ. Μέτοχοι θα πρέπει να προσκομίζουν την αστυνομική τους ταυτότητα, την εκτύπωση των στοιχείων Σ.Α.Τ., τον αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ), καθώς και τη σχετική Βεβαίωση Δέσμευσης Δικαιωμάτων για άσκηση δικαιώματος προτίμησης, την οποία θα πρέπει να αναζητήσουν από τον Χειριστή του λογαριασμού τους (ή από τα Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. αν οι μετοχές τους βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό στο Σ.Α.Τ.).

Επισημαίνεται ότι οι κ.κ. Μέτοχοι, κατά την εξάσκηση των δικαιωμάτων τους θα πρέπει να δηλώσουν επίσης: α) τον αριθμό μερίδας επενδυτή Σ.Α.Τ., β) τον αριθμό λογαριασμού αξιών στο Σ.Α.Τ. και γ) τον εξουσιοδοτημένο Χειριστή του λογαριασμού αξιών.

Με την εγγραφή τους οι κ.κ. Μέτοχοι, κατά την εξάσκηση των δικαιωμάτων τους, θα πρέπει να καταβάλουν την αξία των νέων μετοχών (3,70€ ανά μετοχή), για τις οποίες εγγράφονται σε ειδικό λογαριασμό, που έχει ήδη ανοίξει η εταιρεία στην ανωτέρω Τράπεζα για το σκοπό αυτό, απευθείας οι ίδιοι και χωρίς τη μεσολάβηση της εταιρείας. Στους εγγραφόμενους θα δίδεται σχετική απόδειξη, η οποία δεν είναι αξιόγραφο, δεν αποτελεί προσωρινό τίτλο μετοχών και δεν είναι διαπραγματεύσιμη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σε περίπτωση μη κάλυψης της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου από τους παλαιούς μετόχους (εξάσκηση δικαιωμάτων προτίμησης), οι τυχόν αδιάθετες μετοχές θα διατεθούν ελεύθερα κατά την κρίση του Δ.Σ. της εταιρείας. Οι βασικοί μέτοχοι έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους, όπως, σε περίπτωση μη πλήρους κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου από τους παλαιούς μετόχους, καλύψουν τις τυχόν αδιάθετες μετοχές εντός των νομίμων προθεσμιών. Εφόσον συνεχίζουν να υφίστανται αδιάθετες μετοχές, το μετοχικό κεφάλαιο θα αυξηθεί μέχρι του ποσού της κάλυψης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 13α του Κ.Ν. 2190/1920.

Κλάσματα μετοχών δεν πρόκειται να εκδοθούν.

Οι νέες μετοχές που θα προέλθουν από την παρούσα αύξηση θα έχουν άϋλη μορφή και θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσεως 2010.

Αλλαγή επωνυμίας

Παράλληλα, η ΕΛΒΙΕΜΕΚ Α.Ε. ενημερώνει ότι την 25/06/2010 η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την αλλαγή επωνυμίας της σε ΕΛΒΙΕΜΕΚ Αξιοποίηση Ακινήτων Εμπορευματικά Κέντρα Ενέργεια Ανακύκλωση Α.Ε., με διακριτικό τίτλο ως είχε, ήτοι ΕΛΒΙΕΜΕΚ Α.Ε..

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Γενική Γραμματεία Εμπορίου, με τη με αριθμό Κ2-6829/23.07.2010 απόφασή του, ενέκρινε την τροποποίηση του σχετικού άρθρου 1 του Καταστατικού της εταιρείας. Το Χρηματιστήριο Αθηνών, στη συνεδρίασή του της 2/9/2010 ενημερώθηκε για την ανωτέρω απόφαση.

Κατόπιν των ανωτέρω, ορίζεται ότι από την 8/9/2010 η επωνυμία της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών αλλάζει σε ΕΛΒΙΕΜΕΚ Αξιοποίηση Ακινήτων Εμπορευματικά Κέντρα Ενέργεια Ανακύκλωση Α.Ε., με διακριτικό τίτλο "ΕΛΒΙΕΜΕΚ Α.Ε.".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v