Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΝΕΚ: Στις 30/10 η ΓΣ για reverse split

Την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής (reverse split) καθώς και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 25,2 εκατ. ευρώ, καλείται να αποφασίσει η ΓΣ της ΑΝΕΚ στις 30/10.

ΑΝΕΚ: Στις 30/10 η ΓΣ για reverse split
Την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής (reverse split) καθώς και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 25,2 εκατ. ευρώ, καλείται να αποφασίσει η ΓΣ της ΑΝΕΚ στις 30/10.

Αναλυτικά στη ΓΣ περιλαμβάνονται τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής και κάθε προνομιούχου μετά ψήφου μετοχής εκδόσεως 1990 και εκδόσεως 1996 από 1,00 ευρώ σε 1,20 ευρώ ανά μετοχή με ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών και των προνομιούχων μετοχών εκδόσεως 1990 και εκδόσεως 1996 της Εταιρείας (reverse split) με αναλογία 1,2 προς 1, δηλαδή με μείωση του συνολικού αριθμού των μετοχών με αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της Εταιρείας.

2. Ονομαστική μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, με σκοπό το σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού.
 
3. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας έως του ποσού των 25.202.998,50 ευρώ με έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, η οποία θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της Εταιρείας σε αναλογία 5 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές ανά 8 παλαιές κοινές ή προνομιούχες μετοχές, με παροχή στο Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδοτήσεως να καθορίσει αυτό, μέσα σε προθεσμία που θα καθορίσει η Γενική Συνέλευση, την τιμή διάθεσης εκάστης μετοχής,  την κατανομή τυχόν αδιάθετων μετοχών και όλων των συναφών ζητημάτων και με τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της Εταιρείας περί μετοχικού κεφαλαίου.

Σε περίπτωση μη επιτεύξεως της απαιτούμενης από το νόμο απαρτίας, το Διοικητικό Συμβούλιο με την παρούσα πρόσκληση καλεί τους Μετόχους  σε Α Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 10η Νοεμβρίου 2010.

Εάν και πάλι κατά τη συνεδρίαση της ημερομηνίας αυτής, δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη, σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό της Εταιρείας, απαρτία για τη λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της αρχικής ημερησίας διατάξεως, καλούνται οι μέτοχοι σε Β Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 21η Νοεμβρίου 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v