Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρι Κρι: Έγκριση υπαγωγής επενδυτικού σχεδίου

Την υπαγωγή στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 3299/04, για επενδυτικό της πρόγραμμα που αποσκοπεί στην ενίσχυση και εκσυγχρονισμό του κλάδου παγωτού, πέτυχε πρόσφατα η Βιομηχανία Γάλακτος ΚΡΙ-ΚΡΙ.

Κρι Κρι: Έγκριση υπαγωγής επενδυτικού σχεδίου
Την υπαγωγή στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 3299/04, για επενδυτικό της πρόγραμμα που αποσκοπεί στην ενίσχυση και εκσυγχρονισμό του κλάδου παγωτού, πέτυχε πρόσφατα η Βιομηχανία Γάλακτος Κρι-Κρι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος φτάνει τα € 8,71 εκ. και πρόκειται να επιδοτηθεί σε ποσοστό 40%.

Κύριους άξονες του προγράμματος αποτελούν η δημιουργία υποδομών που θα αυξήσουν την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου παγωτού, η περαιτέρω αυτοματοποίηση και εκσυγχρονισμός των παραγωγικών διαδικασιών και η ενίσχυση του δικτύου πωλήσεων. Η ολοκλήρωση του προγράμματος αναμένεται στα μέσα του 2012, ενώ σημαντικό τμήμα του έχει ήδη υλοποιηθεί.

Βασικό μοχλό ανάπτυξης του κλάδου παγωτού της Κρι-Κρι αποτελούν οι εξαγωγές και οι πωλήσεις προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Η εταιρεία διαβλέποντας τη μείωση της κατανάλωσης που επέρχεται στην εγχώρια αγορά, αποτέλεσμα των πληγμάτων στα εισοδήματα των καταναλωτών, από καιρό δίνει έμφαση στην ανάπτυξη των συγκεκριμένων τομέων.

Το 2010, οι πωλήσεις παγωτού της Κρι-Κρι στο εξωτερικό και οι πωλήσεις παγωτών ιδιωτικής ετικέτας σχεδόν διπλασιάστηκαν, αγγίζοντας τα € 10 εκ. Στα βαλκάνια, έχοντας πλέον αποκτήσει εμπειρία και γνώση των τοπικών αγορών, η εταιρεία προωθεί ένα φιλόδοξο business plan για την ενίσχυση της εκεί παρουσίας της και τη διεύρυνση των τοπικών δικτύων της στην ΠΓΔΜ, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Αλβανία.

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή δίνεται και στην εγχώρια αγορά παγωτού που παρουσιάζει, το τελευταίο διάστημα, έντονη κινητικότητα και ανακατατάξεις. Ανταποκρινόμενη στις εξελίξεις αυτές, η Κρι-Κρι θα κληθεί να ενισχύσει την παρουσία της στην εσωτερική αγορά, ενδυναμώνοντας, παράλληλα, τις μακροχρόνιες στρατηγικές συνεργασίες της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v