Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica: Προχωρά σε ΑΜΚ 24,3 εκατ. ευρώ

Την αύξηση κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων με σκοπό την άντληση 24,3 εκατ. ευρώ καλείται να εγκρίνει η ΕΓΣ της Attica στις 29 Νοεμβρίου. Στο 0,83 ευρώ η τιμή διάθεσης. Θα συμμετάσχει κανονικά η MIG.

Attica: Προχωρά σε ΑΜΚ 24,3 εκατ. ευρώ
Την αύξηση κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων με σκοπό την άντληση 24,3 εκατ. ευρώ καλείται να εγκρίνει η ΕΓΣ της Attica στις 29 Νοεμβρίου. Στο 0,83 ευρώ η τιμή διάθεσης. Θα συμμετάσχει κανονικά η MIG.

Αναλυτικότερα, η Attica Ανώνυμος Εταιρία Συμμετοχών ανακοινώνει την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της που έλαβε χώρα την 5η Νοεμβρίου 2010, με σκοπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Οι κακές οικονομικές συνθήκες της Ελλάδας, έχουν άμεση επίπτωση και στην επιβατηγό ναυτιλία, όπου οι μη ανταποδοτικές επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων, η πιστωτική δυσπραγία και οι ανεξέλεγκτες αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου, σε συνδυασμό με τη μείωση του μεταφορικού έργου, έχουν φέρει τον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας σε δυσμενή θέση.

Προκειμένου να θωρακίσει περισσότερο την κεφαλαιακή επάρκεια του ομίλου, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας προτίθεται να προτείνει προς έγκριση στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της 29ης Νοεμβρίου 2010 την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας υπέρ παλαιών μετόχων, με σκοπό την άντληση 24,3 εκατ. ευρώ, με έκδοση νέων μετοχών υπέρ των παλαιών μετόχων, με αναλογία 9 νέες μετοχές για κάθε 50 παλαιές, με τιμή διάθεσης 0,83 ευρώ ανά μετοχή.

Ο κύριος μέτοχος της Attica Group, Marfin Investment Group, έχοντας καλές οικονομικές βάσεις και επιδεικνύοντας εμπιστοσύνη στην Attica Group, θα συμμετέχει με το ποσοστό που κατέχει (88,8%) στην προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v