Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Ελλάδα το Dolfen της Lavipharm από τη Pfizer

Η Lavipharm ανακοινώνει ότι η Pfizer αναλαμβάνει το co-marketing του διαδερμικού της συστήματος φαιντανύλης στην ελληνική αγορά φαρμάκου, που θα διατίθεται από την Pfizer με την εμπορική ονομασία της Lavipharm Dolfen.

Στην Ελλάδα το Dolfen της Lavipharm από τη Pfizer
Η Lavipharm ανακοινώνει ότι η Pfizer αναλαμβάνει το co-marketing του διαδερμικού της συστήματος φαιντανύλης στην ελληνική αγορά φαρμάκου. Το προϊόν θα διατίθεται από τo δίκτυο πωλήσεων της Pfizer με την κατοχυρωμένη εμπορική ονομασία της Lavipharm Dolfen.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Dolfen θα παράγεται στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της Lavipharm στην Παιανία, ενώ κυκλοφορεί ήδη στην Ελλάδα από το 2007 από την ίδια με την εμπορική ονομασία Fentadur. Αποτελεί το δεύτερο προϊόν για το οποίο συνεργάζονται οι δύο εταιρίες. Ήδη, από τον Αύγουστο 2008, η Pfizer Hellas Α.Ε. κυκλοφορεί στην Ελλάδα το Trinipatch, το διαδερμικό σύστημα νιτρογλυκερίνης της Lavipharm για την αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου και της καρδιακής ανεπάρκειας.

Το διαδερμικό σύστημα φαιντανύλης της Lavipharm, προϊόν έρευνας κι ανάπτυξης των εργαστηρίων της στις ΗΠΑ, είναι ένα μικρό σε επιφάνεια και λεπτό επίθεμα (έμπλαστρο-patch) τελευταίας γενιάς, που επικολλάται εύκολα στην επιδερμίδα και ανακουφίζει από τον ισχυρό πόνο.

Όπως επισημαίνεται, η δραστική αναλγητική ουσία του φαιντανύλη εισχωρεί αργά διαμέσου της επιδερμίδας στον οργανισμό, προσφέροντας με ασφάλεια κι αποτελεσματικότητα ελεγχόμενη, σταθερή δοσολογία και συνεχή ανακούφιση. Ενδείκνυται για τον ισχυρό και χρόνιο πόνο, όπως αυτόν του καρκίνου και χορηγείται αποκλειστικά και μόνο με ιατρική συνταγή. Η Pfizer θα διαθέτει στην αγορά και τις τέσσερις δοσολογικές μορφές χορήγησης, 25 μg/h, 50 μg/h, 75 μg/h και 100 μg/h.
 
Σημειώνεται ότι τα διαδερμικά συστήματα χορήγησης (transdermal drug delivery systems, TDDS) είναι μία από τις φαρμακευτικές τεχνολογίες όπου δραστηριοποιείται με επιτυχία η Lavipharm Laboratories Inc., η θυγατρική του ομίλου στις ΗΠΑ. Πρόκειται για επιθέματα που επικολλώνται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος και επιτρέπουν σε ορισμένες φαρμακευτικές ουσίες να διαπεράσουν τα στρώματα του δέρματος και να εισχωρήσουν στο αίμα. Η ελεγχόμενη αυτή χορήγηση της δραστικής ουσίας παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα και κυρίως προσφέρει ασφάλεια και ποιότητα ζωής στον ασθενή.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lavipharm, κ. Θανάσης Λαβίδας, δήλωσε: "Η άριστη μέχρι σήμερα συνεργασία μας με την Pfizer Hellas προσέφερε τα εχέγγυα για μια στρατηγική συμμαχία με μέλλον. Το γεγονός ότι το διαδερμικό σύστημα φαιντανύλης της Lavipharm θα διατίθεται από μια μεγάλη εταιρία έρευνας, όπως η Pfizer, σημαίνει για εμάς πολλά. Αποτελεί μια απτή αναγνώριση της αξίας μας και του έργου μας στον χώρο της έρευνας κι ανάπτυξης, αλλά και μία ακόμα ικανοποίηση για τη μακρόχρονη πορεία μας και τη θέση μας στον παγκόσμιο φαρμακευτικό χάρτη".

Η κ. Κατερίνα Καρέλλα, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Pfizer Hellas, σχολιάζοντας την επέκταση της συνεργασίας με τη Lavipharm, ανέφερε σχετικά: "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη συνεργασία αυτή, η οποία βασίστηκε στην εμπειρία μας όσον αφορά στην ποιότητα και συνέπεια της Lavipharm και επιβεβαιώνει την πρόθεση της Pfizer Hellas για συνεργασία με αξιόπιστες ελληνικές εταιρίες, με στόχο την πληρέστερη και ταχύτερη παροχή καινοτόμων φαρμάκων στους Έλληνες ασθενείς".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v