Space: Εργο για την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων

Στο νέο ερευνητικό έργο AMCOSOP (Ambient Communication for Sense of Presence) στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Ambient Assisted Living (AAL) συμμετέχει η Space Hellas.

Space: Εργο για την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων
Στο νέο ερευνητικό έργο AMCOSOP (Ambient Communication for Sense of Presence) στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Ambient Assisted Living (AAL) συμμετέχει η Space Hellas.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κεντρικός στόχος του προγράμματος ALL είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων ατόμων στην Ευρώπη μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο προϋπολογισμός που αντιστοιχεί στην Space Hellas είναι 354 χιλ. €.

Σημειώνεται, ότι το έργο AMCOSOP αποβλέπει στην ανάπτυξη ενός συστήματος που θα βασίζεται σε προηγμένες τεχνολογίες πληροφορικής, επικοινωνιών και αισθητήρων. Μέσω του καινοτόμου αυτού συστήματος θα προσφέρονται προσωποποιημένες (personalised) υπηρεσίες σε ηλικιωμένους ανθρώπους οι οποίοι θα μπορούν να «αισθάνονται» εξ’ αποστάσεως την παρουσία και διαθεσιμότητα των συγγενών και φίλων τους, καθώς και του ιατρικού προσωπικού.

Επιπλέον, το σύστημα AMCOSOP αναμένεται να ενισχύσει την κοινωνικότητα των ηλικιωμένων, να βελτιώσει την επικοινωνία τους με το οικείο περιβάλλον τους και να τους ενθαρρύνει να συμμετάσχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες με σημαντικά οφέλη για τους ίδιους, την υγεία και την ποιότητα ζωής τους.

Σημειώνεται, ότι στα πλαίσια του έργου, η Space Hellas έχει τη συνολική ευθύνη για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και ολοκλήρωση της πλατφόρμας λογισμικού και των προσωποποιημένων υπηρεσιών AMCOSOP, οι οποίες θα προσφερθούν στους χρήστες προς αξιολόγηση.

Όπως επισημαίνεται, εκτός από τη Space Hellas, στο έργο συμμετέχει από Ελληνικής πλευράς η ιδιωτική Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) «Άγιος Γεώργιος ΑΕ», ενώ συμμετέχουν επίσης ερευνητικά κέντρα και ομάδες χρηστών από τη Φινλανδία και την Αυστρία.

Η Space Ηellas δραστηριοποιείται ενεργά σε θέματα Έρευνας & Ανάπτυξης, τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε Εθνικό επίπεδο, έχοντας να επιδείξει πληθώρα επιτυχημένων έργων και ένα διεθνές δίκτυο συνεργασιών από το χώρο της βιομηχανίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της γνώσης σε εξειδικευμένες περιοχές της επιστήμης και της τεχνολογίας, η Space Hellas αξιοποιεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα και τις καινούργιες ευκαιρίες για τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων και υπηρεσιών που προσφέρει προς τους πελάτες της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v