Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενίσχυση της ρευστότητας για τη ΣΙΔΜΑ

Η ΣΙΔΜΑ ενίσχυσε την ρευστότητα της μειώνοντας τα αποθέματα κατά 23% ή 3,7 εκ. σε σχέση με αυτά στο τέλος του προηγούμενου έτους αλλά και διατηρώντας τις ημέρες πίστωσης της πελατείας της στα επίπεδα του 2009.

Ενίσχυση της ρευστότητας για τη ΣΙΔΜΑ
Η ΣΙΔΜΑ ενίσχυσε την ρευστότητα της μειώνοντας τα αποθέματα κατά 23% ή ευρώ 3,7 εκ. σε σχέση με αυτά στο τέλος του προηγούμενου έτους αλλά και διατηρώντας τις ημέρες πίστωσης της πελατείας της στα επίπεδα του 2009.




H ΣΙΔΜΑ υπενθυμίζει ότι το σύνολο των μετοχών της παραμένει στην κατηγορία Επιτήρησης, όπου μεταφέρθηκε στις 12.4.2010 με την από 9.4.2010 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α., κατ' εφαρμογή του άρθρου 3.1.2.5 του Κανονισμού του Χ.Α., επειδή οι λογιστικές ζημίες της χρήσεως που έληξε στις 31.12.2009 είχαν διαμορφωθεί σε επίπεδο μεγαλύτερο από το 30% της καθαρής θέσης της Εταιρείας.

Τα αποτελέσματα της εταιρείας κατά πρώτο εννεάμηνο του έτους παρουσιάζονται βελτιωμένα σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά καθώς οι ζημιές μετά φόρων διαμορφώθηκαν στα ευρώ 4,7 εκ. έναντι ευρώ 13,0 εκ. το πρώτο εννεάμηνο του 2009.

Τα παραπάνω αποτελέσματα δεν πληρούν πλέον τους όρους του άρθρου 3.1.2.5 του Κανονισμού του Χ.Α. (ζημίες μεγαλύτερες από το 30% της καθαρής θέσης της Εταιρείας), καθώς η καθαρή θέση του Ομίλου ανέρχεται στα ευρώ 34,0 εκ. και οι ζημιές του εννιαμήνου αντιπροσωπεύουν το 13,9% της καθαρής θέσης.

Η Διοίκηση της ΣΙΔΜΑ γνωστοποιεί ότι  καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την βελτίωση της οικονομικής της κατάστασης σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον τόσο της εσωτερικής αγοράς όσο και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, έχοντας προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

1. Βελτίωσε το προοδευτικό περιθώριο μικτού κέρδους της εταιρείας από -4,7 % στο τέλος Δεκεμβρίου 2009 στο 8,0 % στο τέλος Σεπτεμβρίου 2010.

2. Μείωσε τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας το πρώτο εννεάμηνο του 2010 κατά 10 % σε σχέση με αυτό του 2009 ή ευρώ 857 χιλ., όπως φαίνεται και από τα δημοσιευμένα αποτελέσματα.

3. Ενίσχυσε την ρευστότητα της μειώνοντας τα αποθέματα κατά 23% ή ευρώ 3,7 εκ. σε σχέση με αυτά στο τέλος του προηγούμενου έτους αλλά και διατηρώντας τις ημέρες πίστωσης της πελατείας της στα επίπεδα του 2009 παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά.

4. Αύξησε τα ταμειακά της διαθέσιμα κατά ευρώ 4,4 εκ. στα ευρώ 15,6 εκ. σε σχέση με αυτά στο τέλος του προηγούμενου έτους και έχει εξασφαλίσει επαρκείς γραμμές από διακεκριμένα τραπεζικά ιδρύματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

5. Ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της μεταφοράς των εγκαταστάσεων του Ασπροπύργου στα Οινόφυτα με στόχο την εκμετάλλευση του ακινήτου μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011.

6. Εξακολουθεί να στηρίζει τις θυγατρικές του εξωτερικού πιστεύοντας ότι μακροπρόθεσμα η ανάπτυξη της θα προέλθει από τα Βαλκάνια καθώς τόσο στη Ρουμανία όσο και στη Βουλγαρία, η κατά κεφαλή κατανάλωση χάλυβα είναι χαμηλή, ενώ τα έργα υποδομής που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν τα επόμενα χρόνια και στις δύο αυτές χώρες είναι σημαντικά.

Η συνεισφορά των θυγατρικών στον κύκλο εργασιών του Ομίλου χρόνο με το χρόνο αυξάνεται, φτάνοντας στο 27% το πρώτο εννεάμηνο του 2010 από 20% το πρώτο εννεάμηνο του 2009 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 32%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v