Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mevaco: Αύξηση 88,6% στα κέρδη μητρικής το 6μηνο

Αύξηση 45% και 88,6% σημείωσαν τα κέρδη προ φόρων της Mevaco το α’ εξάμηνο του 2004, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003, στη μητρική και τον όμιλο αντίστοιχα. Ανοδικά κινήθηκαν και οι πωλήσεις.

Mevaco: Αύξηση 88,6% στα κέρδη μητρικής το 6μηνο
Αυξημένα παρουσιάστηκαν τα οικονομικά μεγέθη της Mevaco το α’ εξάμηνο του 2004, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003, τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και μητρικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Mevaco, σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας αυξήθηκε κατά 51,6% και ανήλθε σε 6,26 εκατ. ευρώ έναντι 4,13 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 45% και ανήλθαν στις 1.018 χιλιάδες ευρώ, από 702 χιλιάδες ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Όσο αφορά στα οικονομικά στοιχεία σε ενοποιημένη βάση, οι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 48,8% και ανήλθαν στα 9,30 εκατ. ευρώ, έναντι 6,3 εκατ. ευρώ.

Τέλος, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και μετά την αφαίρεση δικαιωμάτων μειοψηφίας αυξήθηκαν κατά 88,6% διαμορφώθηκαν στις 1,218 χιλιάδες ευρώ, έναντι 641 χιλιάδες ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, από τη διοίκηση της εταιρίας, τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία και η υγιής οικονομική διάρθρωση, αποτυπώνουν την ανοδική πορεία της Mevaco.

Σημειώνεται, πως η εταιρία έχει ήδη αναλάβει σημαντικές υπεργολαβίες για το έτος 2004, ενώ συνεχίζει και την επιθετική πολιτική στον τομέα των επενδύσεων για την αντιμετώπιση των συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων της ελληνικής αγοράς αλλά και της εξαγωγικής της δραστηριότητας.

Επίσης, αναφέρεται, πως το προβλεπόμενο ύψος επενδύσεων υπερβαίνει για το τρέχον έτος τα 1,2 εκ. ευρώ και αφορά κυρίως σε μηχανολογικό εξοπλισμό υψηλής τεχν ολογίας τελευταίας γενιάς.

Παράλληλα, συνεχίζεται η συστηματική προσπάθεια της διοίκησης για τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση της παραγωγικής δραστηριότητας των θυγατρικών εταιριών της, αφετέρου για την διεύρυνση των παραγωγικών και εμπορικών δραστηριοτήτων τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v