Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιασώ: Έκλεισε το deal με Φιλοκτήτη

Έκλεισε το deal του Ιασώ με τους μετόχους της Φιλοκτήτης καθώς έχει συγκεντρωθεί υπογραφές από μετόχους του Κέντρου Αποκατάστασης που εκπροσωπούν πάνω από το 51% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Ιασώ: Έκλεισε το deal με Φιλοκτήτη
Έκλεισε το deal του Ιασώ με τους μετόχους της Φιλοκτήτης καθώς έχει συγκεντρωθεί υπογραφές από μετόχους του Κέντρου Αποκατάστασης που εκπροσωπούν πάνω από το 51% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές μέχρι σήμερα είχαν υπογράψει την συμφωνία μέτοχοι της Φιλοκτήτης που κατέχουν το 55% του μετοχικού της κεφαλαίου και η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι τελικώς θα συγκεντρωθεί πέριξ του 85% του μετοχικού κεφαλαίου της Φιλοκτήτης.

Η συμφωνία προβλέπει ότι μέτοχοι της Φιλοκτήτης εισφέρουν σε εταιρεία ειδικού σκοπού (spv) τις μετοχές που κατέχουν στο Κέντρο Αποκατάστασης και παίρνουν ως αντάλλαγμα μετοχές της εταιρείας που θα μετατραπεί σε Συμμετοχών της Φιλοκτήτης.

Η Ιασώ από την πλευρά της θα βάλει 4,42 εκατ. ευρώ και θα αποκτήσει τουλάχιστον το 51% της Συμμετοχών (το τελικό ποσοστό της θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή των μετόχων της Φιλοκτήτης). Τα 4,42 εκατ. ευρώ θα δοθούν με την μορφή δανείου στην Φιλοκτήτης για κεφάλαιο κίνησης.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Συμμετοχών θα προχωρήσει σε δύο αυξήσεις κεφαλαίου 3 εκατ. ευρώ έκαστη, μια το 2011 και μια το 2012. Τα 6 εκατ. ευρώ που θα συγκεντρωθούν από τις δύο αυξήσεις θα δοθούν στην Φιλοκτήτης με τη μορφή δανείου για κεφάλαιο κίνησης.

Η Ιασώ θα ελέγχει την Συμμετοχών καθώς θα διορίζει τα 3 από τα 5 μέλη του ΔΣ της όπως και την Φιλοκτήτης στο 7μελες ΔΣ της οποίας θα συμμετέχει με 4 μέλη.

Στόχος της Ιασώ είναι η Φιλοκτήτης να καταστεί κερδοφόρος εντός του 2012.

Η ανακοίνωση της ΙΑΣΩ

Η ΙΑΣΩ Α.Ε. (εφεξής η "Εταιρία") ανακοινώνει ότι μεταξύ της Εταιρίας, της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία "ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ " ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ, ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ" (εφεξής ο "ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ") και μετόχων που αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ (εφεξής οι "Μέτοχοι"), υπεγράφη ιδιωτικό συμφωνητικό βάσει του οποίου τα μέρη συμφώνησαν να προχωρήσουν σε σύσταση εταιρίας συμμετοχών (εφεξής η "Εταιρία Συμμετοχών") μέχρι τις 31.3.2011.

Στην Εταιρία Συμμετοχών θα συμμετέχει η Εταιρία με την καταβολή μετρητών ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων τετρακοσίων είκοσι τριών χιλιάδων τετρακοσίων εβδομήντα Ευρώ (€4.423.470) και οι Μέτοχοι με την εισφορά εις είδος των μετοχών του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ που τους ανήκουν. Η Εταιρία θα κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας Συμμετοχών.

Η Εταιρία θα υποδεικνύει 3 από τα 5 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Συμμετοχών και 4 από τα 7 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ. Η Εταιρία θα καταβάλει συνολικά μέχρι το ποσό των €3.000.000 σε δύο διαδοχικές αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας Συμμετοχών που θα γίνουν η πρώτη έως την 31.12.2011 και η δεύτερη έως την 31.12.2012.

Αντίστοιχη υποχρέωση υφίσταται και για τους Μετόχους ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής τους στην Εταιρία Συμμετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v