Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοχλός: Για τις 22 Μαρτίου αναβλήθηκε η Γ.Σ.

Περισσότερο επωφελές για τον όμιλο της Τεχνικής Ολυμπιακής θεωρεί η διοίκηση της Μοχλός το αναθεωρημένο σχέδιο συγχώνευσης με απορρόφηση τμήματος του κατασκευαστικού κλάδου της από τη θυγατρική Τοξότης.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
Μοχλός: Για τις 22 Μαρτίου αναβλήθηκε η Γ.Σ.
Περισσότερο επωφελές για τον όμιλο της Τεχνικής Ολυμπιακής θεωρεί η διοίκηση της Μοχλός το αναθεωρημένο σχέδιο συγχώνευσης με απορρόφηση τμήματος του κατασκευαστικού κλάδου της Μοχλός από τη θυγατρική Τοξότης, τουλάχιστον σε σχέση με το σχέδιο που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Την απάντηση αυτή έδωσαν στους μετόχους μειοψηφίας της Μοχλός οι εκπρόσωποι του ομίλου, στο περιθώριο έκτακτης Γ.Σ., που συνήλθε για να εγκρίνει το νέο σχέδιο συγχώνευσης, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της έλλειψης απαρτίας (απαιτούνταν 67%, ενώ στη συνέλευση δήλωσε "παρών" το 59,4%).

Οι μικρομέτοχοι ζήτησαν εξηγήσεις και ενημέρωση για την αναθεώρηση του πλάνου αναδιάρθρωσης του ομίλου. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της εισηγμένης απέφυγαν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες επικαλούμενοι το επιχειρηματικό απόρρητο αλλά και το γεγονός ότι η διαδικασία της έκτακτης Γ.Σ. αναβλήθηκε για τις 22 Μαρτίου.

Επισημαίνεται ότι οι μέτοχοι της μειοψηφίας εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις για τη σκοπιμότητα της προωθούμενης συγχώνευσης αλλά και για μια σειρά κινήσεις στις οποίες προέβη η Τεχνική Ολυμπιακή σε ό,τι αφορά το τουριστικό συγκρότημα Πόρτο Καρράς (συγχώνευση θυγατρικών εταιριών, έκδοση οικονομικών αδειών για παραθεριστικές κατοικίες κ.ά.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο σχέδιο για την αναδιάρθρωση των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων της Τεχνικής Ολυμπιακής περιλαμβάνει την απόσχιση του κλάδου ιδιωτικών έργων της Μοχλός και την απορρόφησή του στη συνέχεια από τη θυγατρική εταιρία Τοξότης, στην οποία ωστόσο η εισηγμένη εμφανίζεται πλέον με αρκετά μειωμένο ποσοστό (57%) έναντι της συμμετοχής που διατηρούσε πριν από περίπου έναν χρόνο (100%).

Οι μικρομέτοχοι υποστηρίζουν ότι η μείωση της συμμετοχής της εισηγμένης στην Τοξότης επήλθε μετά την απορρόφηση μιας σειράς επιχειρήσεων από την τελευταία, χωρίς να είναι ξεκάθαρα ούτε τα οικονομικά τους στοιχεία ούτε η μετοχική τους σύνθεση.

Σχετικά με τις προοπτικές της Μοχλός, η διοίκηση της εταιρίας ανέφερε ότι το έργο κατασκευής της νέας προβλήτας του ΟΛΘ, ύψους 151 εκατ. ευρώ, στο οποίο μειοδότησε η εισηγμένη, δεν κινδυνεύει να χαθεί.

Σημειώνεται ότι η εταιρία Άκτωρ, που ήταν ο δεύτερης κατά σειρά μειοδότης στον σχετικό διαγωνισμό, έχει υποβάλει ένσταση κατά της Μοχλός, ενώ η Βιοτέρ, που επίσης συμμετείχε στον διαγωνισμό, έχει καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της δημοπράτησης του έργου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v