Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Audiovisual: Σχέδια για ΑΜΚ και αναδιοργάνωση

Την πρόθεσή της να υλοποιήσει πρόγραμμα ριζικής αναδιοργάνωσης προκειμένου η εταιρία να ανατρέψει μεσοπρόθεσμα το αρνητικό κλίμα και να επανέλθει σε κερδοφορία δηλώνει η διοίκηση της Audiovisual.

Audiovisual: Σχέδια για ΑΜΚ και αναδιοργάνωση
Την πρόθεσή της να υλοποιήσει πρόγραμμα ριζικής αναδιοργάνωσης, προκειμένου η εταιρία "να ανατρέψει μεσοπρόθεσμα το αρνητικό κλίμα και να επανέλθει σε κερδοφορία, με υγιέστερη λειτουργική δομή και με πιο σύγχρονα προϊόντα στον τομέα όπου δραστηριοποιείται", δηλώνει η διοίκηση της Audiovisual.

To 2010 ήταν ζημιογόνο για την εισηγμένη (-16,9 εκατ. έναντι -5,9 εκατ. ευρώ το 2009), ενώ αρνητικές επίσης ήταν και οι ταμειακές ροές, με αποτέλεσμα την άνοδο του δανεισμού.

Μάλιστα, στο τέλος του 2010 η Audiovisual δεν κάλυπτε τους συμβατικούς όρους (covenants) του μακροπρόθεσμου δανεισμού και αυτό θεωρητικά θα έπρεπε να καταστεί βραχυπρόθεσμο. Ωστόσο, η διοίκηση της εισηγμένης δηλώνει ότι έχουν ξεκινήσει επαναδιαπραγματεύσεις για τους όρους των μακροπρόθεσμων δανείων, στις οποίες "τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα θετικά για την εταιρία και τον όμιλο, ενώ έχουν επιτευχθεί και προφορικές συμφωνίες με ορισμένους από τους δανειστές".

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, και με δεδομένη την οικονομική κρίση, η εταιρία αφενός έχει σχεδιάσει ένα πλάνο ανασυγκρότησης κι αφετέρου έχει λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει τη δύσκολη οικονομική συγκυρία".

Στα άμεσα λοιπόν σχέδια συγκαταλέγονται ο εξορθολογισμός του λειτουργικού κόστους, προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις από τη μείωση του κύκλου εργασιών, και η νέα αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών (ύστερα από εκείνη του 2009), ώστε να ικανοποιηθούν οι μεσοβραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρίας και να βρεθούν πόροι για τη δραστηριοποίηση σε νέες αγορές, βάσει του υλοποιούμενου σχεδίου αναδιοργάνωσης.

Σύμφωνα επίσης με τη διοίκηση, η Audiovisual έχει το πλεονέκτημα να δραστηριοποιείται στον χώρο της φθηνής ψυχαγωγίας, ο οποίος δεν πλήττεται τόσο πολύ συγκριτικά με άλλους κλάδους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v