Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ideal: Στις 4/10 η νέα γ.σ. για αύξηση κεφαλαίου

Για τις 4 Οκτωβρίου ορίσθηκε η α’ επαναληπτική γενική συνέλευση της Ideal μετά την αναβολή της χθεσινής λόγω μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας. Μεταξύ των θεμάτων περιλαμβάνεται η αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, reverse split και ομολογιακό δάνειο. Οι εκτιμήσεις της Λέων Δεπόλας.

Ideal: Στις 4/10 η νέα γ.σ. για αύξηση κεφαλαίου
Για τις 4 Οκτωβρίου ορίσθηκε η α’ επαναληπτική γενική συνέλευση της Ideal μετά την αναβολή της χθεσινής λόγω μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας.

Την γενική συνέλευση θα απασχολήσουν βασικά θέματα, όπως η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, το reverse split, η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας προς συμψηφισμό ζημιών με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών και η έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου με ιδιωτική τοποθέτηση.

Η Ideal, όπως επισημαίνει στο ημερήσιο report η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή, διανύει μια αρκετά κρίσιμη περίοδο, καθώς στην προσεχή επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση η διοίκησή της θα ζητήσει από τους μετόχους να εγκρίνουν την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, κατά αρκετά εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, προκειμένου να ”τονωθεί” οικονομικά η εταιρία.

Σημειώνεται, υπογραμμίζουν οι αναλυτές της Λέων Δεπόλας, ότι το βασικό πρόβλημα της Ideal είναι οι υψηλές δανειακές της υποχρεώσεις, οι οποίες κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους διαμορφώνονται στα 40 εκατ. ευρώ.

Το τελευταίο διάστημα ο όμιλος προχώρησε στην πώληση της συμμετοχής της στην Pansystmes, περίπου 30%, ενώ στα σχέδια της διοίκησης περιλαμβάνεται και η πώληση της συμμετοχής στην Space Phone, η οποία ανέρχεται στο 50%, αναφέρεται στο report.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v