Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιασώ: Στόχος η προσέλκυση νέων ιατρών

Η ενίσχυση της ρευστότητας, η προσέλκυση νέων ιατρών, η βελτίωση κερδοφορίας και η βελτίωση αποτελεσμάτων νέων επενδύσεων είναι οι στόχοι του ομίλου Ιασώ, όπως γνωστοποιήθηκαν στην παρουσίαση της εταιρίας στην ΕΘΕ.

Ιασώ: Στόχος η προσέλκυση νέων ιατρών
Η ενίσχυση της ρευστότητας, η προσέλκυση νέων ιατρών, η βελτίωση περιθωρίων κερδοφορίας και η βελτίωση των αποτελεσμάτων των νέων επενδύσεων είναι οι στόχοι του ομίλου Ιασώ, όπως γνωστοποιήθηκαν στην παρουσίαση της εταιρίας στην ΕΘΕ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 12 Μαΐου 2011. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η παρουσίαση έγινε από τα στελέχη της εταιρείας , κ. Πασχάλη Μπουχώρη Γενικό Διευθυντή του Ομίλου, κ. Στυλιανό Τσιρόπουλο Οικονομικό Διευθυντή του Ομίλου και κ. Ιωάννη Ανδρούτσο Προϊστάμενο Οικονομικού Προγραμματισμού του Ομίλου.

Οι εκπρόσωποι του ΙΑΣΩ παρουσίασαν αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία του ΙΑΣΩ και των θυγατρικών εταιριών για το 2010, επισημαίνοντας τις νέες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά της υγείας και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Κατά το 2010, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον περιορισμό του λειτουργικού κόστους των εταιρειών του ομίλου , ενώ οι σημαντικές μειώσεις τιμών και η αναβάθμιση των μαιευτικών κλινών διατήρησαν ανταγωνιστικές τις υπηρεσίες του ομίλου. Ο όμιλος ΙΑΣΩ στο 2010 ήταν ο μοναδικός κερδοφόρος, και παρουσίασε τις μικρότερες τραπεζικές υποχρεώσεις από όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν αναλυτικά στις προοπτικές και τους στόχους του Ομίλου που είναι η ενίσχυση της ρευστότητας, η προσέλκυση νέων ιατρών, η βελτίωση περιθωρίων κερδοφορίας και η βελτίωση των αποτελεσμάτων των νέων επενδύσεων.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά € 15 εκ. με σκοπό κυρίως την μείωση του τραπεζικού δανεισμού.

Το 2011 συμπληρώνονται 15 έτη από την έναρξη λειτουργίας του ΙΑΣΩ, το οποίο, στο χρονικό διάστημα της λειτουργίας του έχει να παρουσιάσει σημαντικά επιτεύγματα στον επιχειρηματικό τομέα , υψηλές αποδόσεις στους μετόχους του καθώς και σημαντική κοινωνική προσφορά.

Στην 15ετία της λειτουργίας του ΙΑΣΩ, εξελίχθηκε από μια γυναικολογική-μαιευτική κλινική σε έναν όμιλο που καλύπτει όλο το φάσμα των υπηρεσιών υγείας.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι ο όμιλος ΙΑΣΩ έχει αποδώσει στους μετόχους του πάνω από € 198 εκ. από μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίου. Τα νοσοκομεία του ομίλου ΙΑΣΩ έχουν να επιδείξουν πάνω από 480 χιλιάδες εσωτερικούς ασθενείς , πάνω από 3,5 εκατομμύρια εξωτερικούς ασθενείς , πάνω από 200 χιλιάδες τοκετούς.

Στα νοσοκομεία του ομίλου έχουν γεννηθεί πάνω από 213 χιλιάδες παιδιά, πάνω από το 14% των συνολικών γεννήσεων στην Ελλάδα και κοντά στο 40% των γεννήσεων στην Αττική την τελευταία 15ετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v