Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΓΕΚΑ: Ζημιές έναντι κερδών στον όμιλο

Ζημιές έναντι κερδών παρουσίασαν τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα της ΕΛΓΕΚΑ, στο α' τρίμηνο 2011, επηρεασμένα από τη βαθιά ύφεση της Ελληνικής Οικονομίας και τη χρονική υστέρηση της Πασχαλινής περιόδου.

ΕΛΓΕΚΑ: Ζημιές έναντι κερδών στον όμιλο
Ζημιές έναντι κερδών παρουσίασαν τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας ΕΛΓΕΚΑ, στο α' τρίμηνο του 2011, επηρεασμένα από τη βαθιά ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η Ελληνική Οικονομία και τη χρονική υστέρηση της Πασχαλινής εορταστικής περιόδου.

Αμφότεροι οι εν λόγω παράγοντες επηρέασαν αρνητικά τόσο τον κύκλο εργασιών όσο και τη λειτουργική κερδοφορία, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010, κυρίως των εταιριών του Ομίλου που δραστηριοποιούνται στην εμπορία καταναλωτικών αγαθών και τροφίμων καθώς και στην αποθήκευση και διακίνηση αυτών.

Στον αντίποδα, η ενσωμάτωση στον Όμιλο των οικονομικών μεγεθών των εταιριών "ΒΗΤΑ ΠΙ Α.Ε.Β.Ε." και "DIAKINISIS PORT ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.", επιχειρηματικές κινήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά το β' εξάμηνο του 2010 και συνεπώς δεν συμπεριλαμβάνονται στη συγκρίσιμη περσινή περίοδο, συνέβαλε σημαντικά στην τελική αύξηση του κύκλου εργασιών και στην αναστροφή της προαναφερόμενης αρνητικής επίπτωσης σε επίπεδο Ομίλου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 88,2 εκατ. ευρώ, έναντι 77,6 εκατ. ευρώ τη συγκρίσιμη περίοδο του 2010, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 13,6%. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 2,7 εκατ. ευρώ έναντι 3,3 εκατ. ευρώ το 2010 εμφανίζοντας πτώση κατά 20,0%, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 0,1 εκατ. έναντι 1,4 εκατ. ευρώ στη συγκρίσιμη περίοδο. Οι ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 0,5 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο του 2011 από κέρδη 0,7 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο του 2010. 

Σημειώνεται, ότι ο Όμιλος ΕΛΓΕΚΑ δραστηριοποιούμενος σ' ένα εξαιρετικά δυσχερές Οικονομικό κλίμα, το οποίο χαρακτηρίζεται από την πτώση του διαθέσιμου εισοδήματος και της κατανάλωσης καθώς και την αύξηση της αβεβαιότητας, έχει ως στόχο στο υπόλοιπο του έτους, αφενός να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά του μέσω της αύξησης της λειτουργικής αποτελεσματικότητάς του και αφετέρου να ισχυροποιήσει περαιτέρω τη θέση του στο Ελληνικό μακροοικονομικό περιβάλλον, εκμεταλλευόμενος κάθε δυνατή ευκαιρία σε υφιστάμενους ή παρεμφερείς επιχειρηματικούς κλάδους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v