Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέκροψ: Υποχώρηση ζημιών στο 2010

Υποχώρηση ζημιών παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας Κέκροψη στο 2010, όπως ανακοινώθηκε στη Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε σήμερα 17 Ιουνίου 2011. Δεν διανέμει μέρισμα. Διευκρινίσεις για Παλαιά Αγορά Ψυχικού.

Κέκροψ: Υποχώρηση ζημιών στο 2010
Υποχώρηση ζημιών παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας Κέκροψη στο 2010, όπως ανακοινώθηκε στη Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε σήμερα 17 Ιουνίου 2011. Δεν διανέμει μέρισμα. Διευκρινίσεις για Παλαιά Αγορά Ψυχικού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Κύκλος Εργασιών της Εταιρείας ανήλθε στο ποσό των 768 χιλιάδων €, έναντι Κύκλου Εργασιών 18 χιλιάδων € κατά την προηγούμενη χρήση.

Kατά τη χρήση 2010 οι ζημιές προ φόρων μειώθηκαν στο ποσό των 1.039 χιλιάδων € έναντι 1.175 χιλιάδων της προηγούμενης χρήσεως, ενώ οι ζημιές μετά από φόρους μειώθηκαν στο ποσό των 955 χιλιάδων € έναντι 1.149 χιλιάδων € της προηγούμενης χρήσεως.

Στη χρήση 2010, σε αντίθεση με την προηγούμενη χρήση, δεν υπήρξαν έσοδα από την αναπροσαρμογή συμμετοχικών τίτλων της Εταιρείας στην εύλογη αξία, επειδή δεν διαφοροποιήθηκαν σημαντικά τόσο η οικονομική θέση των εταιρειών, όσο και οι λοιπές επικρατούσες οικονομικές συνθήκες, κάτω από τις οποίες αποτιμήθηκαν τον Μάρτιο του έτους 2010.

Τα οικονομικά αυτά αποτελέσματα δεν επιτρέπουν τη διανομή μερίσματος κατά την παρούσα χρήση.

--- Προοπτικές

Μέσα στην παρούσα χρήση αναμένεται να λειτουργήσει η Παλαιά Αγορά Ψυχικού, η οποία αναμένεται ότι θα αποφέρει μισθώματα στην Εταιρεία.
 
Εξάλλου, οι αναμενόμενες προοπτικές των εταιρειών EUROTERRA Α.Ε., REBIKAT Α.Ε., ABIES Α.Ε., στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων συμμετέχει ως γνωστόν η Εταιρεία μας με ποσοστό 10%, βασίζονται κατά κύριο λόγο στις εξελίξεις του πολεοδομικού καθεστώτος εκάστου οικοπέδου ιδιοκτησίας των.

Ειδικότερα, όσον αφορά την εταιρεία EUROTERRA Α.Ε., αφού εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα περί αναθεώρησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Λαυρεωτικής εντός της περιοχής ΒΙΠΑ- ΒΙΟΠΑ Λαυρίου, με σημειακές τροποποιήσεις στο Ο.Τ. όπου βρίσκεται η ιδιοκτησία της Εταιρείας, θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου κτιριολογικού της
προγράμματος.

Εξάλλου, στη Γ.Σ. ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

α) Αναμένεται ακόμα η απόφαση του ΣτΕ επί της Αιτήσεως του Δήμου Ψυχικού για την ακύρωση της Απόφασης του Νομάρχη με την οποία έλαβαν όρους δόμησης 6.8 στρ. ιδιοκτησίας της Εταιρείας στο Παλαιό Ψυχικό.

β) Αναβλήθηκε από το ΣτΕ η συζήτηση, για τις 21.09.2011, επί της Αιτήσεως του Δήμου Ψυχικού για την Ακύρωση της Απόφασης του Νομάρχη με την οποία έλαβαν όρους δόμησης 2.1 στρ. ιδιοκτησίας της Εταιρείας στο Παλαιό Ψυχικό.

γ) Με τις με αριθμούς 444/2011 και 445/2011 αποφάσεις του Αρείου Πάγου απορρίφθηκαν τόσο η αίτηση αναιρέσεως της Εταιρείας, όσο και αυτή του Δήμου Ψυχικού κατά της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, με την οποία έχει αναγνωρισθεί στην Εταιρεία η επικαρπία της Παλαιάς Αγοράς Ψυχικού.

δ) Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας της 03.03.2011 αποφάσισε την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου, ποσού μέχρι 4.800.000 ευρώ εμπραγμάτως εξασφαλισμένου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3156/2003 και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίσει για τους λοιπούς όρους του.

ε) Από την 30.05.2011, κατόπιν σχετικής απόφασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η μετοχή της Εταιρείας διαπραγματεύεται στην Κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης).

στ) Μετά την πώληση και της δεύτερης κατοικίας στο συγκρότημα της οδού Περσέως 1-3, το Μάρτιο του 2010, απομένει προς πώληση μια μόνο κατοικία, στο εν λόγω συγκρότημα, συνιδιοκτησίας κατά 50% με την εταιρεία ΓΕΚ Τέρνα Α.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v