Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ideal: Απαντά στην ύφεση με εξαγωγές

Η πτώση κύκλου εργασιών και η διεύρυνση του μεριδίου αγοράς είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της φετινής πορείας για την εισηγμένη Ideal.

  • του Στέφανου Κοττζαμάνη
Ideal: Απαντά στην ύφεση με εξαγωγές
Η πτώση κύκλου εργασιών και η διεύρυνση του μεριδίου αγοράς είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της φετινής πορείας για την εισηγμένη Ideal.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Δαυίδ Σαμουήλ, η Ideal έχοντας ένα μεγάλο μερίδιο αγοράς, δεν μπορεί παρά να επηρεαστεί από τη γενικότερη οικονομική κρίση, ωστόσο είναι «συμμαζεμένη» εταιρεία, καταφέρνει να διευρύνει τα μερίδια αγοράς της και προετοιμάζεται κατάλληλα για το μέλλον.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμουήλ, οι πωλήσεις σε τεμάχια στα laptop της Toshiba δεν είναι ουσιαστικά μειωμένες, ωστόσο παρατηρείται στροφή των πελατών προς φτηνότερες επιλογές, ενώ παράλληλα πτωτική τάση παρουσιάζουν και οι τιμές πώλησης των προϊόντων.

Απέναντι σ’ αυτή τη συγκυρία, η Ideal, μεταξύ των άλλων, προχωρεί σε κινήσεις άμυνας, με αποτέλεσμα:

Πρώτον, να εντείνει τις προσπάθειές της για εξαγωγές, προσπάθειες που έχουν αρχίσει να αποφέρουν καρπούς, ωστόσο εξακολουθούν να αποτελούν χαμηλό ποσοστό επί του συνολικού τζίρου.

Δεύτερον, έχουν δώσει μεγάλη έμφαση στην ποιότητα και ταχύτητα της εξυπηρέτησης των πελατών μετά την πώληση, έτσι ώστε η κίνηση αυτή να επιδρά θετικά στη ζήτηση των καταναλωτών για laptop της Toshiba.

Τρίτον, ακολουθεί πολύ προσεκτική πολιτική στο ζήτημα των πιθανών επισφαλειών.

Τέταρτον, ανοδική τάση παρουσιάζουν οι πωλήσεις (τάση που συνεχίστηκε και το 2010) στις υπηρεσίες ψηφιακής ασφάλειας.

Η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση της Ideal αποφάσισε να μην διανείμει μέρισμα, ωστόσο είχε προηγηθεί πέρυσι «γενναία» επιστροφή κεφαλαίου. 

Τέλος αποφασίστηκε η μείωση των αμοιβών των μελών του ΔΣ λόγω της οικονομικής κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v