Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιασώ: Στα €0,6 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο Η1

Στα 600 χιλ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη μετά φόρων του Ομίλου Ιασώ στο α' εξάμηνο 2011 ενώ τα καθαρά κέρδη της μητρικής ανήλθαν στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Ιασώ: Στα €0,6 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο Η1
Στα 600 χιλ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη μετά φόρων του Ομίλου Ιασώ στο α' εξάμηνο 2011 ενώ τα καθαρά κέρδη της μητρικής ανήλθαν στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα ο όμιλος Ιασώ ανακοίνωσε στο α' εξάμηνο, κέρδη προ φόρων στα 1,5 εκατ. ευρώ, EBITDA στα 10,2 εκατ. και κύκλο εργασιών στα 65,2 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα η μητρική ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων στα 6,6 εκατ. ευρώ, EBITDA στα 9,6 εκατ. και κύκλο εργασιών στα 35,9 εκατ. ευρώ.

Με τη δημοσίευση των ενδιάμεσων οικονομικών καταστάσεων του Α’ εξαμήνου 2011, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γεώργιος Σταματίου σχολίασε :

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2011 , τα οποία επιτεύχθηκαν υπό ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες. Τα βασικά οικονομικά μεγέθη της μητρικής εταιρείας και του ομίλου μας είναι μειωμένα, έναντι της προηγούμενης χρήσης, αλλά είναι γνωστό ότι δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα λόγω της επιβολής ΦΠΑ από 1/7/2010.

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι από πέρυσι υλοποιούμε πρόγραμμα μειώσεων τιμών, μειώσεων που στις οικονομικές θέσεις της μητρικής έφθασαν πέρυσι μέχρι 45%.

Μειώσεις μικρότερης κλίμακας είχαμε και πρόσφατα σε επιλεγμένες υπηρεσίες , γιατί θέλουμε οι εταιρείες ΙΑΣΩ να είναι ελκυστικές στην ποιότητα και στις τιμές, που είναι το πλέον επίκαιρο αίτημα της αγοράς και σε αυτό ανταποκριθήκαμε με συνέπεια.

Τα αποτελέσματα του 2ου τριμήνου, ιδίως της μητρικής, είναι πολύ ενθαρρυντικά, όπως είναι για παράδειγμα τα κέρδη μετά από φόρους τα οποία έφθασαν τα € 2,23 εκ. έναντι € 0,54 εκ. το 2010. Αυτό καταδεικνύει ότι οι κόποι μας πιάνουν τόπο.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτά τα αποτελέσματα και βέβαια τους μετόχους της εταιρείας για την εμπιστοσύνη τους και τις πρόσφατες αποφάσεις τους που ήταν η μη καταβολή μερίσματος και η αύξηση κεφαλαίου κατά 15%. Αποφάσεις που βελτιώνουν την κεφαλαιακή επάρκεια της εταιρείας και περιορίζουν σημαντικά τον δανεισμό της.

Αυτό τέλος που θα πρέπει να επισημανθεί στα αποτελέσματα του Α΄ εξαμήνου, είναι ότι υπήρξε σημαντική μείωση των δαπανών λειτουργίας, χάρις στις συντονισμένες προσπάθειεςόλων και την πιστή τήρηση των στόχων του προϋπολογισμού. Προσπάθειες που θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση και συνέπεια και στο επόμενο διάστημα, γιατί όλοι εμείς οι άνθρωποι της οικογένειας του ΙΑΣΩ έχουμε λάβει το μήνυμα της εποχής, που διαμορφώνει η ύφεση και η κρίση της οικονομίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v