Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΜΟΛ: Αύξηση πωλήσεων, μείωση κερδών στη μητρική

Σημαντική ενίσχυση των πωλήσεών της σε μια κατά γενική ομολογία πτωτική αγορά πέτυχε το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος, τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο μητρικής.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
ΚΜΟΛ: Αύξηση πωλήσεων, μείωση κερδών στη μητρική
Σημαντική ενίσχυση των πωλήσεών της σε μια κατά γενική ομολογία πτωτική αγορά πέτυχε το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος, τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο μητρικής. Τα κέρδη μετά από φόρους να παρουσιάζουν μικτή εικόνα και πριμοδοτούνται σε επίπεδο ομίλου από την αναβαλλόμενη φορολογία από τη Ρουμανική θυγατρική.

Συγκεκριμένα οι πωλήσεις σε ενοποιημένο επίπεδο ενισχύθηκαν κατά 16,9% στα 37,959 εκατ. ευρώ. Εφτασαν τα 31,142 εκατ. ευρώ σε επίπεδο μητρικής καταγράφοντας σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2010 ποσοστιαία άνοδο της τάξεως του 17,8%.

Ως αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων το μικτό κέρδος αυξήθηκε 11,2% για τον όμιλο στα 17,20 εκατ. ευρώ και 10,5% για τη μητρική στα 14,147 εκατ. ευρώ.

Ανάλογη πορεία και για τα EBITDA τα οποία ενισχύθηκαν κατά 12,7% σε επίπεδο ομίλου στα 5,83 εκατ. ευρώ και κατά 13,8% για τη μητρική στα 5,08 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 7,4% για την μητρική και 0,1% για τον όμιλο.

Σε ότι αφορά τα καθαρά κέρδη αυτά μειώθηκαν σε επίπεδο μητρικής κατά 6,9% στα 882.027 ευρώ ενώ ενισχύθηκαν κατά 34,41% για τον όμιλο στα 701.503 ευρώ, ως απόρροια και της θετικής αναβαλλόμενης φορολογίας της θυγατρικής στη Ρουμανία.

Ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε ότι τα αποτελέσματα που ομίλου επιβαρύνθηκαν με προβλέψεις επισφαλών πελατών ύψους 396 χιλ. ευρώ.

--- Οι προοπτικές

Σε ότι αφορά τις προοπτικές του ομίλου, η διοίκηση της Καραμολέγκος δηλώνει πως "η αύξηση του κύκλου εργασιών του πρώτου εξαμήνου επιβεβαιώνει την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας. Πιστεύουμε στη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας με δεδομένα τις επενδύσεις στην παραγωγική διαδικασία και τη διάθεση νέων ποιοτικών προϊόντων".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v