Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Audiovisual: Μελετά είσοδο στα τυχερά παιχνίδια

Πλάνο ανασυγκρότησης συνθέτει η διοίκηση της Audiovisual προκειμένου να προσαρμόσει την τοποθέτησή της και το κόστος της σε επιμέρους αγορές, μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.

Audiovisual: Μελετά είσοδο στα τυχερά παιχνίδια
Πλάνο ανασυγκρότησης συνθέτει η διοίκηση της Audiovisual προκειμένου να προσαρμόσει την τοποθέτησή της και το κόστος της σε επιμέρους αγορές, μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά το ξέσπασμα της ύφεσης.

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα αποτελέσματα της εταιρίας την τελευταία διετία είναι εμφανείς.

Στο πρώτο φετινό εξάμηνο, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών υποχώρησε από τα 38,8 στα 20,9 εκατ. ευρώ και οι καθαρές ζημίες διαμορφώθηκαν στα 6,83 εκατ. ευρώ, όσες περίπου και την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Στα θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει η εισηγμένη συγκαταλέγεται το γεγονός ότι ο όμιλος δεν έχει μπορέσει να ανταποκριθεί σε συμβατικούς όρους (covenants) για ορισμένες μακροπρόθεσμες δανειακές συμβάσεις. Η διοίκηση, ωστόσο, βρίσκεται σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων των μακροπρόθεσμων δανείων με τα πιστωτικά ιδρύματα με τα οποία συνεργάζεται. Σύμφωνα με τη διοίκηση, "τα αποτελέσματα από τις παραπάνω διαπραγματεύσεις είναι ιδιαίτερα θετικά για τον όμιλο, ενώ έχουν επιτευχθεί προφορικές συμφωνίες με ορισμένους από τους δανειστές".

Σε ό,τι αφορά το πλάνο ανασυγκρότησης, μερικά από τα συστατικά του είναι:

*Δίνει έμφαση στην αγορά των video games (ανοδική, ακόμη και σε περίοδο κρίσης) και ενδεικτική είναι η πρόσφατη σύναψη συνεργασίας με την εισηγμένη Dionic.
*Αναδιαρθρώνει το δίκτυο των κινηματογράφων της θυγατρικής της Ster Cinemas, με διακοπή λειτουργίας κάποιων αιθουσών, με αλλαγή δημογραφικής σύνθεσης άλλων, ενώ παράλληλα προτίθεται να προχωρήσει και στην εγκατάσταση εξειδικευμένων κινηματογράφων νέας μορφής και τεχνολογίας.
*Θα επεκτείνει τον τομέα κινηματογραφικής διανομής και της δισκογραφίας (στρατηγική συνεργασία με τη Heaven και τη Spicy, αναλαμβάνοντας τη διανομή των προϊόντων τους στην Ελλάδα, στην Κύπρο και διεθνώς) κ.λπ.

Μεταξύ άλλων, η Audiovisual δηλώνει επίσης: "Μελετώνται επιχειρηματικά σχέδια που σχετίζονται με ευκαιρίες που θα προκύψουν από τη ρύθμιση αγοράς τυχερών παιγνίων μέσω σχετικού νομοθετικού πλαισίου. Το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών ως προς τα VLTs και το Διαδίκτυο βρίσκεται σε τελικό στάδιο σύνταξης. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή δραστηριοποίηση οιωνδήποτε παρόχων είναι η δημιουργία ενός ξεκάθαρου νομικού και τεχνικού πλαισίου, που θα προωθεί τη νόμιμη δραστηριοποίηση παρόχων με πλήρη διαφάνεια".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v