Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελγέκα: Υπογραφή συνεργασίας με την Danone

Στη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με την εταιρία γαλακτοκομικών προϊόντων Danone προέβη η Ελγέκα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος.

Ελγέκα: Υπογραφή συνεργασίας με την Danone
Στη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με την εταιρία γαλακτοκομικών προϊόντων Danone προέβη η ΕΛΓΕΚΑ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος. 

Σημειώνεται ότι η συμφωνία συνεργασίας αφορά τις παρακάτω δραστηριότητες:

α) Την παροχή υπηρεσιών παραγγελιοληψίας, merchandising & διανομής για το χαρτοφυλάκιο προϊόντων που διαθέτει η DANONE στην Ελληνική Αγορά σε όλα τα καταστήματα των μεγάλων αλυσίδων εκτός από την περιοχή της Αττικής. Το έργο θα γίνεται “κατ' εντολή & για λογαριασμό” της DANONE.

β) Tην ανάληψη από την ΕΛΓΕΚΑ του συνόλου της εμπορικής δραστηριότητας (πώληση και διανομή) στο σύνολο των αγοραστικών Ομίλων και σε ανεξάρτητα μεσαία και μικρά σημεία λιανικής πώλησης.

Η DANONE Α.Ε. είναι θυγατρική ενός εκ των πιο επιτυχημένων Ομίλων παραγωγής και εμπορίας τροφίμων και δη γαλακτοκομικών προϊόντων στον κόσμο με 160 εργοστάσια (γαλακτοκομικών, εμφιαλωμένου νερού, βρεφικής και κλινικής διατροφής) και περίπου 80.000 εργαζόμενους επιχειρώντας σε πέντε ηπείρους και σε περισσότερες από 120 χώρες.

Στην Ελλάδα, η DANONE διαθέτει στην αγορά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας προς τον καταναλωτή με εξέχουσα μεριδιακή θέση στις κατηγορίες που δραστηριοποιείται όπως: Activia (επιδόρπιο γιαουρτιού που βοηθάει στη βελτίωση της πεπτικής ευφορίας), Actimel (ρόφημα γιαουρτιού που βοηθάει στην ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού), Danonino (παιδικό επιδόρπιο γιαουρτιού και ρόφημα ενισχυμένο με βιταμίνη D και ασβέστιο που βοηθά στη δημιουργία γερών οστών) και Danette (επιδόρπιο).

Η διάρκεια της σύμβασης είναι διετής, με έναρξη ισχύος από 01 Νοεμβρίου 2011 και λήξη 31 Δεκεμβρίου 2013.

Η εν λόγω στρατηγικής σημασίας συνεργασία αναμένεται ότι θα συνεισφέρει στην αύξηση του κύκλου εργασιών της ΕΛΓΕΚΑ και κατ¶ επέκταση του Ομίλου ανά δραστηριότητα τα παρακάτω :

α) Περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ από το έργο παροχής υπηρεσιών παραγγελιοληψίας και διανομής.

β) Περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ από το έργο της Εμπορικής δραστηριότητας.

Ως εκ τούτου η εκτιμώμενη ετήσια συνεισφορά στο σύνολο της συνεργασίας στον κύκλο εργασιών ΕΛΓΕΚΑ & Ομίλου θα είναι 5 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v