Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρβαρέσος: Περιορισμός ζημιών στο 9μηνο 2004

Μείωση κατά 20% των ζημιών της στο 9μηνο παρουσιάζει η νηματουργία Βαρβαρέσος, ενισχύοντας παράλληλα ικανοποιητικά στο ίδιο διάστημα τόσο τις πωλήσεις όσο και τις εξαγωγές της. Εκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 21 εκατ. ευρώ, αποφάσισε η γ.σ.

Βαρβαρέσος: Περιορισμός ζημιών στο 9μηνο 2004
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Μείωση κατά 20% των ζημιών της στο 9μηνο παρουσιάζει η νηματουργία Βαρβαρέσος, ενισχύοντας παράλληλα ικανοποιητικά στο ίδιο διάστημα τόσο τις πωλήσεις όσο και τις εξαγωγές της.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας στις 30/9 ανήλθε σε 20,993 εκατ. ευρώ έναντι 19,08 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου 9μηνου του 2003 (+10%), με τις εξαγωγές να είναι αυξημένες κατά 15% και να αντιπροσωπεύουν το 75% του τζίρου της εισηγμένης.

Αντίστοιχα, οι ζημίες της Βαρβαρέσος περιορίσθηκαν σε 1,35 εκατ. ευρώ έναντι 1,76 εκατ. ευρώ στο 9μηνο πέρυσι.

Η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά, με βάση τα στοιχεία του Οκτωβρίου και τα μέχρι τώρα του Νοεμβρίου, ότι θα πετύχει να κλείσει φέτος ισολογισμό με break even, για να εισέλθει από την επόμενη χρήση σε κερδοφόρα τροχιά. Οι πωλήσεις της στο σύνολο του 2004 προβλέπεται να διαμορφωθούν σε 28,5 - 29 εκατ. ευρώ (+11,5%).

Κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε σήμερα με απαρτία 70,5% εγκρίθηκε η έκδοση ομολογιακού δανείου, μη μετατρέψιμου σε μετοχές μέχρι του ύψους των 21 εκατ. ευρώ.

Διαχειριστής ορίσθηκε ο όμιλος της Τραπέζης Πειραιώς. Υπολογίζεται ότι το αργότερο μέχρι τον Ιανουάριο του 2005 θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες για ην έκδοση του ομολογιακού, το οποίο έχει δύο στόχους: πρώτον, να αναχρηματοδοτήσει το υφιστάμενο ομολογιακό δάνειο της εταιρίας, ύψους 13,5 εκατ. ευρώ και δεύτερον, να ρυθμισθεί σε μακροπρόθεσμη βάση ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός της, που υπολογίζεται σε 8 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v