Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Audiovisual: Ζημιές στο 9μηνο

Σειρά κινήσεων προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση που υφίσταται η Audiovisual, δρομολογεί η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας.

Audiovisual: Ζημιές στο 9μηνο
Σειρά κινήσεων προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση που υφίσταται η Audiovisual, δρομολογεί η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας.

Στο εννεάμηνο του 2011 ο κύκλος εργασιών του Ομίλου υποχώρησε από τα 48 στα 28,8 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) από τα 2,5 εκατ. στα -892 χιλιάδες ευρώ και τα καθαρά αποτελέσματα από τα -10,3 στα -11 εκατ. ευρώ.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης η διοίκηση της εισηγμένης έχει αφενός σχεδιάσει πλάνο ανασυγκρότησης και αφ’ ετέρου έχει λάβει άμεσα μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων (πχ εξορθολογισμός του κόστους λειτουργίας). Επιπλέον, σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο στρατηγικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, η Audiovisual προχωρά σε νέες συνεργασίες και μελετά νέα επιχειρηματικά σχέδια.

Πέρα από την πρόθεση δραστηριοποίησης στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών (ίδρυσε θυγατρική σε συνεργασία με την Dionic) η Audiovisual ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με την εταιρεία Italia Film International Sal, τη μεγαλύτερη εταιρεία κινηματογραφικής διανομής στη Μέση Ανατολή και μέλος του G. Vinsenti and Sons Sal, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κοινή εταιρεία (συμμετοχή 25%).

Οι βασικοί στόχοι της συγκεκριμένης εταιρείας είναι η συμφέρουσα αγορά δικαιωμάτων μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών του εξωτερικού και η εκμετάλλευσή τους αντίστοιχα, σε Ελλάδα και Κύπρο.

Επίσης, τον προηγούμενο μήνα η Audiovisual ρευστοποίησε τη θυγατρική της Audiovisual Enterprises DOO, έναντι 200 χιλ. ευρώ.

Σε ότι αφορά τώρα τo ζήτημα της απορρόφησης της θυγατρικής εταιρείας ΣΤΕΡ Σίνεμας (γνωστοί κινηματογράφοι), το θέμα φαίνεται να αναβάλλεται «μέχρι νεωτέρας». Σύμφωνα με τη διοίκηση της Audiovisual, «τα ζημιογόνα οικονομικά της αποτελέσματα έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά, ιδιαίτερα λόγω καθυστέρησης επίλυσης της διαφοράς για την καταγγελία συμβάσεως μισθώσεως στους πολυκινηματογράφους της Αχαρνών, με αποτέλεσμα να μην είναι συμφέρουσα η συγχώνευση με τη μητρική εταιρεία».

Σχετικά με το θέμα αυτό, ο εισηγμένος Όμιλος έχει προσφύγει στη διαιτησία για την αντιμετώπιση του «προβλήματος υψηλού ενοικίου της εκμετάλλευσης» και ευελπιστεί πως θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα χωρίς πρόσθετο κόστος, με βάση τις πρόσφατες ρυθμίσεις της νομοθεσίας περί επαγγελματικών μισθώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v