Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΓΕΚΑ: Ζημιές έναντι κερδών στον όμιλο

Ζημιές έναντι κερδών παρουσίασαν τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της εταιρίας Ελγέκα στο 9μηνο του τρέχοντος έτους σε σχέση με το 9μηνο της περσινής χρήσης.

ΕΛΓΕΚΑ: Ζημιές έναντι κερδών στον όμιλο
Ζημιές έναντι κερδών παρουσίασαν τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της εταιρίας ΕΛΓΕΚΑ στο 9μηνο του τρέχοντος έτους σε σχέση με το 9μηνο της περσινής χρήσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου ΕΛΓΕΚΑ συνεχίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια του εννιαμήνου 2011, παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που επικρατούν σε κάθε επίπεδο της οικονομικής δραστηριότητας, τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές.

Ο αυξημένος κύκλος εργασιών, η επίτευξη ικανοποιητικής λειτουργικής κερδοφορίας, καθώς και οι θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές αποτελούν ενδείξεις αποτελεσματικής αντιμετώπισης των συνεπειών της ύφεσης.

Βασικά συστατικά της αναπτυξιακής πολιτικής του Ομίλου ΕΛΓΕΚΑ αποτελούν η σύναψη νέων συνεργασιών, όπως αυτή με την εταιρία γαλακτοκομικών προϊόντων «Danone Α.Ε.» και την παραγωγική εταιρία νωπού κοτόπουλου «Αγγελάκης Α.Ε.», ο εμπλουτισμός του προϊοντικού χαρτοφυλακίου (Craft Microbrewery, Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή), η δραστηριοποίηση σε νέες έντονα αναπτυσσόμενες αγορές (ανάπτυξη προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, οπωροκηπευτικά, κ.α.), η ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων και η αναζήτηση νέων μεθόδων αποτελεσματικότερης εκμετάλλευσής του, καθώς και η εντατικοποίηση των προωθητικών ενεργειών.

Εντούτοις, τα αυξημένα κόστη ανάπτυξης των εν λόγω εργασιών και, κυρίως, το αυξημένο κόστος δανεισμού - απόρροια της γενικής έλλειψης ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και της επακόλουθης αυξητικής μεταβολής των επιτοκίων δανεισμού – έχουν ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της κερδοφορίας του Ομίλου.

Κατά το εννιάμηνο του 2011, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 265,6 εκατ. ευρώ, έναντι 236,9 εκατ. ευρώ τη συγκρίσιμη περίοδο του 2010, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 12,1%.
 
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 7,8 εκατ. ευρώ έναντι 9,0 εκατ. ευρώ τη συγκρίσιμη περίοδο του 2010 εμφανίζοντας πτώση κατά 13,6%, ενώ οι ζημίες προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 3,9 εκατ. έναντι κερδών 1,4 εκατ. ευρώ στη συγκρίσιμη περίοδο. Οι ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 3,8 εκατ. ευρώ το εννιάμηνο του 2011 από κέρδη 0,3 εκατ. ευρώ το εννιάμηνο του 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v